Efter sidste års aflysning er Danish Music Awards i år tilbage, men når dørene åbnes torsdag aften i K.B. Hallen, mangler en håndfuld af de allerstørste danske stjerner.

Selvom de står for sammenlagt 12 nomineringer og de seneste mange år på hver deres front har domineret dansk musik, så er de desværre ikke med til festen, men har i stedet valgt at prioritere anderledes.

For det første er Lukas Graham taget til USA.

Den populære danske gruppe med Lukas Forchhammer i front har som bekendt haft stor international succes, siden '7 Years' kom ud i 2015.

Lukas Graham til Danish Music Awards i 2015. Kasper Daugaard (t.h.) er ikke med i bandet længere.
Lukas Graham til Danish Music Awards i 2015. Kasper Daugaard (t.h.) er ikke med i bandet længere. Foto: Mathias Bojesen
Vis mere

Lukas Graham er nomineret i kategorierne 'Årets danske radiohit', 'Årets danske streaminghit', 'Årets danske livenavn' og 'Årets danske popnavn'. Hvis de vinder, må takketalen altså klares over en video-hilsen i det TV2-transmitterede show, da de er på vej over Atlanten, lyder det fra deres pladeselskab.

Ud over Lukas Graham har Volbeat og Rasmus Seebach meldt afbud.

Rasmus Seebach har travlt med andet arbejde, lyder det fra hans management, mens Volbeat, ifølge deres pladeselskab, ligesom Lukas Graham, har gang i en større international turné. Senest spillede de for nylig i Italien.

Volbeat er ellers nomineret i kategorien 'Årets danske gruppe' og 'Årets danske rocknavn'.

Michael Poulsen, forsanger i Volbeat.
Michael Poulsen, forsanger i Volbeat. Foto: HERBERT P. OCZERET
Vis mere

Rasmus Seebach er nomineret i kategorien 'Årets popnavn'. Hans seneste album, 'Før vi mødte dig', var det bedstsælgende danske album sidste år, men det har jury-medlemmerne ikke valgt at nominere i albumkategorien, hvor The Minds of 99, Sivas, MØ, Hans Philip og Peter Sommer i stedet er nomineret.

Hugo Helmig, der som bekendt røg ind i en kokain-sag i foråret, har siden holdt lav profil.

2019 skulle have været hans helt store år med blandt andet en debutkoncert på årets Roskilde Festival. Ved Danish Music Awards er han nomineret i kategorien 'Årets nye danske navn' og 'Årets danske radiohit', men han bliver altså hjemme, da han stadig holder pause fra offentligheden, melder hans management.

Til sidst har de seneste års helt store streaming-konge, rapperen Gilli, meldt afbud. Hvorfor vides endnu ikke. Det har ikke været muligt at få svar fra hverken management eller pladeselskab.

Lasse Lindholm, direktør for kommunikation og public affairs i brancheorganisationen IFPI, der arrangerer Danish Music Awards, havde selvfølgelig håbet, at alle de nominerede var til stede.

Han skriver i en mail til B.T.:

»På den anden side kan vi kun glæde os over, at det går så godt for dansk musik, at nogle af de største artister har forpligtelser i andre dele af verden. Det er for eksempel tilfældet med Lukas Graham, der netop skal til at starte en stor turné op i USA og derfor befinder sig i Los Angeles.«

Han tilføjer, at de altid forsøger at få alle nominerede med.

»Det er jo dem, vi er der for at hylde.«

Danish Music Awards 2019 bliver som nævnt afholdt torsdag aften i K.B. Hallen på Frederiksberg i København.

TV2 sender showet i en forkortet udgave søndag klokken 21.

Christopher, Nik & Jay, Lis Sørensen og Mads Langer er blandt navnene, der optræder ved showet.