I 2006,da Justin Timberlake var verdens hotteste popstjerne med albummet ’FutureSex/LoveSounds’, var han en tur i København, hvor han sneg sig ind til en af det danske band Turboweekends første koncerter.

Tidspunktet er usikkert, men han var blandt andet vært for MTV Europe Music Awards i november 2006, der blev afholdt i København, så det var muligvis der.

Silas Bjerregaard er parat til at gå solo.
Silas Bjerregaard er parat til at gå solo. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere

Forsanger i Turboweekend Silas Bjerregaard mindes i hvert fald episoden med et kæmpe smil.

»Det er først noget, jeg har fået at vide for nylig. Jeg sad forleden på en cafe og drak en kop kaffe med en, der arbejder som stylist, og som i de år kom meget i det københavnske klubmiljø. Vi snakkede om gamle dage og starten med Turboweekend, og så kom han pludselig i tanke om Justin Timberlake,« fortæller Silas Bjerregaard, der i 2006 netop havde dannet Turboweekend.

»Vi spillede i A-huset (daværende spillested på Islands Brygge i København). Det var på øverste etage, hvor der var en natklub. Det var en af vores allerførste koncerter, og så havde Justin Timberlake sneget sig ind skjult bag solbriller for at se vores koncert. Vi ved ikke, hvorfor han var kommet, og vi har heller aldrig snakket med ham, men det er et sjovt minde.«

Turboweekend annoncerede i foråret, at de efter 12 års samarbejde har valgt at opløse bandet. I næste uge spiller de deres allersidste koncert, og det kan ikke undgå at blive enormt følelsesladet, fortæller Silas Bjerregaard.

»Der kommer formentlig en klump i halsen. Det har været ret specielt at spille ’sidste koncerter’ hele sommeren og meget nostalgisk.«

Silas Bjerregaard har allerede planer om en solokarriere, der sættes i gang om et par uger, når han medvirker i ’Toppen af poppen’ på TV 2. Herefter satser han på at sende musik ud i eget navn.

»Jeg skriver for tiden med en masse forskellige mennesker. Og så er jeg skiftet over til at skrive sange på dansk for at prøve noget nyt og komme helt ind til kernen af, hvem jeg er.«