En hyldestkoncert af verdens måske mest ikoniske festival er blevet aflyst.

I år er det 50 år siden, at den legendariske Woodstock festival blev afviklet i staten New York, USA med navne som Jimi Hendrix, Joe Cocker og Janis Joplin på plakaten.

Festivalen, der blandt andet inspirerede til i Danmark at lave Roskilde festivalen, blev brandet som 'three days of peace and music' som modsvar til Vietnamkrigen i slutningen af 60'erne.

Den 16-18. august var det meningen, at man i år skulle lave en jubilæumskoncert, men den fest er nu altså røget i vasken.

De første rygter om aflysning begyndte allerede tilbage i april, da et marketingsbureau, der var med til at finansiere festivalen, trak sig.

Onsdag aften bekræftede arrangøren så, at Woodstock 50 ikke ville blive til noget alligevel. Man havde i de seneste fire måneder oplevet så meget modstand, at det ikke var muligt at gennemføre, skriver nyhedsbureauet AP.

»Vi er kede af, at en serie af uforudsete tilbageslag har gjort det umuligt at afvikle den festival, vi havde forestillet os med det fantastiske lineup, vi havde booket, og det sociale engagement, vi havde set frem til,« lyder det fra arrangør Michael Lang.

Det var meningen, at navne som The Killers, Miley Cyrus, Chance the Rapper og Jay-Z skulle have spillet på Woodstock 50. Jay-Z meddelte allerede i sidste uge, at han ikke kunne være med alligevel, da man havde besluttet at rykke festivalen fra New York til et mindre sted i Columbus, Maryland.

Siden fulgte Miley Cyrus og de andre Jay-Z'.

Woodstock 50 forventede at sælge 150.000 billetter, men de nåede aldrig at komme i salg. Nu er drømmen om at genopleve sommeren 1969 slut.

Ringo Starr, tidligere trommeslager i The Beatles, Santana og Fogerty vil dog stadig optræde ved Bethel, New York hvor den oprindelige Woodstock foregik i 1969.

I Slagelse musikhus afholdes der desuden den 25. oktober en dansk hyldestkoncert af Woodstock.

Woodstock.
Woodstock. Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere