Hjalmer Larsen har indtil nu holdt igen med at tale for meget om sin berømte far, Kim Larsen.

Den unge sanger, der debuterede i 2017 med singlen 'Hvis du går', har været meget bevidst om at slå igennem på egen hånd, men nu er han klar til at sætte ord på den sorg, han har båret rundt på, siden hans far blev ramt af kræft og døde sidste efterår.

I et stort interview med Politiken fortæller han, hvor hårdt det har været udadtil at spille for tusindvis af danskere og modtage musikpriser og samtidig være ked af det over at have mistet sin far.

Kim Larsen på Smukfest i 2011.
Kim Larsen på Smukfest i 2011. Foto: Claus Bech
Vis mere

Han fortæller om sin barndom i Odense, som han kalder 'idyllisk'. Om Kim Larsen, der altid sad i køkkenet med sin guitar og arbejdede på nye sange til langt ud på natten.

Han fortæller, hvordan han som ung var med sin far på turné og blev fascineret af rockstjernelivet – og tilføjer, at hans far spurgte, om han var sikker, da han erklærede, at nu ville han også være popstjerne.

Hjalmer forklarer, hvordan han i starten af sin egen karriere sagtens kunne have løbet ind på et pladeselskab og solgt sig selv på at være Kim Larsens søn, men at det ville have været det største selvmål.

Han understreger, at man ikke må misforstå ham. At han er stolt af sin far, at han elskede ham højt, men at man ikke kan gå gennem livet på skuldrene af en anden. Man er nødt til at være sig selv, forklarer han.

Hjalmer til Danish Music Awards 2019.
Hjalmer til Danish Music Awards 2019. Foto: Byrd / Kasper Løjtved.
Vis mere

Han fortæller om sidste gang, han så sin far spille. Det var i Odense, i Den Fynske Landsby den 16. august 2018 på Hjalmers 23-års fødselsdag.

»Okay, nu bliver det lidt personligt. Men jeg så koncerten sammen med min bror Lui, og min far dedikerede en sang til mig, fordi jeg havde fødselsdag. 'Papirsklip' fra 'Midt om natten'-pladen. Og da han sagde mit navn, jublede folk. Efter showet kom han ned fra scenen og så helt overrasket ud, da han sagde 'Hjalmer, de kender dig jo alle sammen'. Og der så han bare virkelig stolt ud. Også fordi jeg ved, at det betød meget for ham, at jeg havde gjort det selv. Uden at bruge ham,« fortæller Hjalmer til Politiken.

Det sidste år har Hjalmer som nævnt haft travlt med at turnere og udgive musik på egen hånd. Da hans far blev syg, havde han lyst til at aflyse alt, men det ville hans far ikke høre tale om.

Coveret til Hjalmers debutalbum.
Coveret til Hjalmers debutalbum. Foto: albumcover
Vis mere

De fik en fin stund sammen til sidst, da Hjalmer hjalp sin far med at indspille albummet 'Sange fra første sal', der udkom den 29. marts i år.

Hjalmer er i denne uge selv aktuel med debutalbummet 'Midt i en drøm eller noget der ligner', der blandt andet indeholder singlerne 'Istedgade', 'Folk som os' og den nye 'Kongespil', der også er soundtracket til TV2's familiejulekalender 'Tinka og Kongespillet'.