'Vi kæmpede til det sidste.'

Sådan lyder det fra Grøn Koncert, der mandag formiddag endelig har meldt ud, hvad der skal ske med årets koncerter:

De er aflyst.

»Det står nu klart, at Grøn desværre må aflyse sommerens koncertkaravane 2021,« lyder det i en pressemeddelelse.

Her står der endvidere, at arrangørerne bag festivalen har kæmpet for at finde en ny løsning, der skulle gøre det muligt at afvikle sommerens koncertkaravane på trods af regeringens nye genåbningsaftale, der kom i stand 14. april.

Men det har altså ikke været muligt.

Grøn Koncert havde ellers forsøgt deres bedste for at holde liv i koncerterne – blandt andet ved at skabe et nyt afviklingsformat, der betød, at publikumsantallet skulle reduceres til 10.000 pr. koncert, og at der skulle afholdes 16 koncerter rundt om i landet i stedet for de sædvanlige otte.

Dette levede dog ikke op til den nye genåbningsaftale, hvor det lyder, at festivaler og større koncerter fra 21. maj til 1. august kun må have op til 2.000 deltagere opdelt i zoner med 200 i hver.

Theis Petersen, der indsamlingschef i Muskelsvindfonden, er bestemt ikke tilfreds med, at den nye genåbningsaftale har tvunget Grøn Koncert ud i en aflysning.

»Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utroligt gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for. Vi er meget stolte af det arbejde, vi har lavet helt frem til det sidste sandkorn i timeglasset, og med så stor og positiv feedback fra så mange sider burde vores afviklingsmodel have fået chancen,« siger han og fortsætter:

»Politikerne og sundhedsmyndighederne har besluttet sig, og det giver ikke mening at hverken tro eller håbe på en Grøn Koncert-åbning i den kommende tid. At Folketinget vælger at afvige i så væsentlig grad fra ekspertpanelets anbefalinger, er dybt skuffende – særlig taget i betragtning af, at man har valgt at sige god for at gennemføre andre arrangementer med større publikum i samme periode.«

Udover Grøn Koncert har blandt andre Roskilde Festival, Tinderbox, Smukfest, Copenhell og NorthSide aflyst deres koncerter i år.