Selvom han havde siddet der utallige gange før, var det alligevel en ualmindelig nervøs Elton John, der for lidt over 22 år siden satte sig foran sit klaver.

En uge forinden var hele verdens prinsesse Diana død i en tragisk bilulykke i Paris, og derfor var skuldrene presset helt i bund på den rutinerede popsanger, da han den 6. september 1997 blev bedt om at spille til begravelsen i Westminster Abbey i London.

Elton John og prinsesse Diana var venner.

For at ære sin afdøde veninde havde han valgt at omskrive sit gamle hit 'Candle in the Wind' (Der oprindeligt var skrevet til Marilyn Monroe) til 'Goodbye England's Rose', men den var ikke nem at komme igennem, afslører han nu.

Elton John ved prinsesse Dianas begravelse.
Elton John ved prinsesse Dianas begravelse. Foto: Paul Hackett
Vis mere

Elton John var så bange for at synge forkert, at han for første gang i karrieren valgte at spille med en såkaldt 'teleprompter' foran sig, hvor han kunne følge med i teksten.

»Jeg tænkte, at hvis jeg sang 'Goodbye Norma Jean' (Som er den oprindelige tekst, red.), ville jeg blive hængt,« fortalte han tidligere på ugen ved et event på Royal Academy of Music i London ifølge Reuters.

»Så for en sikkerheds skyld havde jeg en teleprompter.«

Den 72-årige levende musiklegende er for tiden i gang med at promovere sin selvbiografi 'Me: Elton John'.

Prinsesse Diana og Elton John i Milano sammen i sommeren 1997.
Prinsesse Diana og Elton John i Milano sammen i sommeren 1997. Foto: STEFANO RELLANDINI
Vis mere

Under sin tale fortalte han også, hvordan han og samarbejdspartner Bernie Taupin havde lavet deres største hit igennem årene.

»Han gav mig altid teksten. Så gik jeg ind i et rum ved siden af og satte teksten på et klaver og så på titlen. Når jeg så begyndte at læse teksten, startede en lille film at dukke op i mit hoved. Ligesom hvis man laver et filmsoundtrack, hvor du får den visuelle del,« forklarede han.

»Når melodien var færdig, vidste jeg, hvilket tempo eller hvilken genre nummeret ville ende med. Jeg lagde virkelig bare mine hænder på klaveret og håbede på det bedste.«

Elton John gav i sommer to koncerter i Danmark i forbindelse med sin afskedsturné.