Kronprins Frederik har været på alles læber, siden han torsdag entrerede Bøgescenen på Smukfest under en Nephew-koncert og med store armbevægelser og masser af mimik hjalp med at afgøre en publikumskonkurrence. Men hovedpersonen selv gider ikke snakke om det bemærkelsesværdige øjeblik.

Efter et par dage i Skanderborg med fest og musik skulle den 50-årige kronprins lørdag tilbage på arbejde, da han som protektor for VM i sejlsport skulle uddele medaljer under det internationale event på Aarhus Havn.

Kronprins Frederik ankommer til VM i sejlsport ved Aarhus Havn, lørdag den 11 august 2018.
Kronprins Frederik ankommer til VM i sejlsport ved Aarhus Havn, lørdag den 11 august 2018. Foto: Agnete Nørgaard Larsen
Vis mere

Kronprins Frederik ankommer og hilser på Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, til besøget ved VM i sejlsport i Aarhus lørdag 11. august 2018. Hempel Sailing World Championships slutter søndag 12. august.
Kronprins Frederik ankommer og hilser på Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, til besøget ved VM i sejlsport i Aarhus lørdag 11. august 2018. Hempel Sailing World Championships slutter søndag 12. august. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Men selv om den kommende konge udelukkende har modtaget folkets hyldest siden sit stunt torsdag aften, ønskede han ikke at tale om episoden, da B.T spurgte hovedpersonen, hvordan det havde været at gå på scenen med Nephew.

Kronprins Frederik gled af på B.T.s spørgsmål, men ville gerne tale om sejlsport med de resterende medier.
Kronprins Frederik gled af på B.T.s spørgsmål, men ville gerne tale om sejlsport med de resterende medier. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg vil hellere fortælle, hvordan det er at være her. For det er her, vi er nu. Det er et af de største stævner, vi nogensinde har afholdt i Danmark. Et VM for OL-klassen. Og det er det, vi er her for nu. Så spørg om det, ellers går vi,« sagde kronprinsen, inden han gik videre til næste medie for at tale om sejlsport.

Kronprins Frederik. Kronprins Frederik ankommer til VM i sejlsport ved Aarhus Havn, Lørdag den 11 august 2018
Kronprins Frederik. Kronprins Frederik ankommer til VM i sejlsport ved Aarhus Havn, Lørdag den 11 august 2018 Foto: Agnete Nørgaard Larsen
Vis mere

Genoplev øjeblikket fra Smukfest i videoen herunder.

Der gik et sus gennem publikum foran Bøgescenen, hvor Nephew optrådte torsdag aften, da den kommende konge kom ind som et spontant festligt indslag efter nummeret 'Worst/Best Case Scenario'

Nephew har en tradition for at afgøre, hvilken del af publikum der synger bedst med under koncerterne, og her fik kronprins Frederik lov til at fælde den endelige uvildige afgørelse.

Med en voldsom entusiasme, store armbevægelser og et fjollet ansigtsudtryk udfyldte den 50-årige kronprins glad og feststemt sin rolle, hvorefter han med et lettere kejtet løb forlod scenen igen.

Kronprins Frederik lagde ikke låg på sig selv, da han med store armbevægelser afgjorde publikumskonkurrencen.
Kronprins Frederik lagde ikke låg på sig selv, da han med store armbevægelser afgjorde publikumskonkurrencen. Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Og publikum elskede ham for det, viste det sig, da B.T. tog temperaturen på undersåtterne.

»Det var mega, mega fedt. Han er så nice. Men jeg tænker også, han var stiv. Men respekt for det. Folk skal have lov til at være sådan. Også kronprinsen,« sagde blandt andre 17-årige Lasse Vestergaard Knudsen.

Kronprins Frederik i backstageområdet på Smukfest, få timer inden han tog fusen på alle.
Kronprins Frederik i backstageområdet på Smukfest, få timer inden han tog fusen på alle. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Også kongehuseksperter var begejstrerede for den afslappede kronprins.

»Det er påfaldende, at det her ikke bare er en privat interesse. Han bringer musikken ind i sin kongelige rolle. Der er jo ingen, der har tvunget ham til det. Han kunne lige så godt have gået rundt derhjemme med høretelefoner på. I stedet har han gjort det til en del af sin offentlige rolle. Hvis det var noget, han med sorg måtte lægge fra sig, fordi han skal være konge, skulle han have startet afviklingen nu. Men det her er det modsatte. Det er helt klart noget, han vil tage med sig ind i kongerollen,« fortalte historiker Sebastian Olden-Jørgensen fra Saxo-Instituttet på Københavns Universitet til B.T.