Det er endnu en gang blevet svært at være Michael Jackson-fan.

Efter der i sidste uge var premiere på en ny dokumentarfilm om den afdøde poplegende, hvor han rammes af nye pædofili-anklager, har den danske fanklub 'Moo-Walkers' nu udsendt en pressemeddelelse, hvor de bønfalder pressen om at forholde sig kritisk.

Under overskriften 'Moo-Walkers fordømmer 'Leaving Neverland'' går de danske fans til angreb på dokumentaren, som de mener giver et falsk, ensidigt og alt for negativt ladet billede af deres idol.

'Ethvert medie, der ønsker at være kendt som leverandør af seriøs journalistisk, bør undgå at fremvise samt kommentere på denne useriøse produktion og dennes ukritiske anmeldelser,' lyder det videre.

I dokumentaren står to de mænd Wade Robson og James Safechuck frem og fortæller, at de blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson, da de var børn.

Michael Jackson blev i 2005 tiltalt for at have sex med mindreårige, men blev dengang frikendt.

Den danske fanklub henviser til dette faktum og kalder Wade Robson og James Safechuck pengegriske løgnere.

'Wade Robson og James Safechuck prøver desperat at tjene penge på deres venskab med Michael Jackson, og da de ikke kunne fratvinge MJ Estate en øre i retten, forsøger de sig nu med denne såkaldte dokumentar,' skriver de i pressemeddelelsen.

Michael Jackson.
Michael Jackson. Foto: ROSLAN RAHMAN
Vis mere

De understreger, at dokumentarens hovedpersoner tidligere har afvist, at Michael Jackson skulle have forgrebet sig på dem, men pludselig har ændret mening efter hans død.

Fanklubben påpeger desuden, at FBI aldrig har fundet noget på Michael Jackson, og at han er blevet frikendt på alle anklagepunkter.

De mener også, dokumentaren mangler deltagelse fra kilder på Michael Jacksons side af sagen.

'Det var ikke rimeligt, da han levede, og det er bestemt ikke rimeligt, at hans familie og fans nu skal gennemleve det efter hans død. Det er karaktermord af værste skuffe, og det bør stoppe nu.'

Fanklubben har på Facebook 589 medlemmer og har eksisteret siden 2004.

Michael Jacksons egne advokater har også været ude og tage skarp afstand fra dokumentaren og benægter alle påstande.