Som stemmetræner for verdens største boyband One Direction og deltagerne i den britiske version af ’X Factor’ hjælper danske Helene Hørlyck hver dag andre sangere med at finde deres egen stemme. Nu har Helene endelig fået tid til at genfinde sin egen og går solo - men hun slipper ikke drengene helt.

Lige før BT snakkede med album-aktuelle Helene Hørlyck, fik hun en behagelig overraskelse fra USA – en opringning fra drengene i One Direction.

»Ja, jeg troede, at jeg skulle holde lidt fri for at koncentrere mig om min egen musik. Men heldigvis har de stadig brug for mig. Så nu bliver der tryk på igen,« siger Helene med et smil.

Læs også:

Lige nu ligger One Direction nummer ét på hitlisten i 82 lande med sangen ’Drag Me Down’. De er midt i en succesfuld turné i USA. Den tur varer frem til december. Og ifølge Helene Hørlyck er planerne allerede lagt for det mest af 2016.

»Det bliver bare vildt travlt. Og jeg håber bare, at jeg kan få tid til at optræde med min egen musik ind imellem,« siger Helene, der i januar og februar igen skal fungere som stemme-coach for deltagerne i den britiske version af ’X Factor’.

Men det er jobbet hos One Direction, der for alvor har givet Helene det store gennembrud. Og efter femtemand Zaym Malik forlod bandet har der været ekstra travlt – også for Helene.

»Vi skulle fordele hans vokaler på de fire andre. Og det er gået rigtig godt,« siger Helene, der indrømmer, at vocal coach-jobbet også nogle gange kræver talent inden for socialrådgivning, familiedynamik og psykologi.

»Jeg tror, at jeg er godt til at se personen bag stemmen. Og jo hurtigere du som lærer ved, hvad du har med at gøre personlighedsmæssigt, des bedre bliver resultatet,« siger danskeren, der satser på mange flere år sammen med de britiske gutter.

»De er meget mere end et boyband,« siger Helene.