Sidste år blev skelsættende for popduoen Citybois, der efter et år par som Danmarks førende teenagefænomen mentalt var ved at gå død i manegen.

Barndomsvennerne Anthon Edwards og Thor Farlov havde meldt sig for sjov til ’X Factor’ og blev pludselig skudt af sted med 120 kilometers hype i ryggen, men til sidst begyndte det at gå ud over venskabet, afslører de nu.

»Vi ramte en ret dårlig periode privat,« fortæller Anthon.

»Vi begyndte at gå i studiet hver for sig og var nået til et punkt, hvor vi ikke kunne lide det, vi lavede,« forklarer han videre.

Der var gået forretning i venskabet, og samtidig kunne de ikke blive enige om, hvilken retning de skulle gå med musikken. Udadtil virkede alt til at gå fint, de havde fået et stort sommerhit med den lidt ældre kollega TopGunn, men de var usikre på, om de skulle fortsætte.

»Det måtte ikke ødelægge vores venskab,« fortæller Thor.

»Det med at være bedste venner og kollegaer, det kan være en udfordring, og vi turde ikke være ærlige nok overfor hinanden,« fortsætter han.

Så kom DR3 med et dokumentarhold som sendt fra himlen.

Midt i krisen spurgte DR3, om de måtte følge Citybois henover sommeren og serien ’Fra Bois til mænd’, der for tiden kører med stor succes i fjernsynet og på DR’s hjemmeside, har givet drengene lyst til at fortsætte.

»Den er bare blevet taget så godt imod, og vi har fået en sindssyg god energi tilbage. Vi tror igen på Citybois, vi har fået en ny kontrakt med Universal Music efter at have været på Sony siden ’X Factor’, og nu skal den bare have fuld gas,« smiler Thor.

Godt så. Citybois, der nu afslutter deres ”X Factor”-kontrakt på Sony Music med singlen ’Helt fair” er tilbage på sporet, så da B.T. mødes med Anthon og Thor, er det tid til at se tilbage på den aktuelle dokumentarserie.

Citybois Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon
Citybois Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Hvad har I fået ud af serien?

»Ikke en eneste dårlig kommentar. Folk har måske troet, at vi stadig var de der to aber, der bare rendte rundt og havde griner på konstant. Jeg tror, vi har vist, at vi også har en mere eftertænksom side med almindelige hverdagsproblemer, som folk kan relatere til,« lyder det fra Anthon.

I serien bliver I sat op, så Anthon er den modne, rolige type, der er flyttet hjemmefra og har en kæreste, mens Thor er den vilde singlefyr, der er droppet ud af gymnasiet og bruger sin tid i L.A. og på at stå på skateboard?

»Det har vi grinet meget af. De har totalt fordoblet vores personligheder. Thor er også et kæmpe familiemenneske, ligesom jeg også kan være grov engang imellem,« griner Anthon.

»Jeg har aldrig været super god til at være ærlig overfor et kamera, men denne gang forsøgte jeg så godt jeg kunne, ellers ville det ikke give mening,« siger Thor.

I er fyldt 19 år og skal til at stå på egne ben. Hvordan får I for eksempel økonomien til at gå op?

»Vi har lavet en ordning, hvor vores bookingbureau udbetaler en sjat penge hver måned. Jeg har valgt at gøre min husleje sygt dyr, så jeg kan betale det hele af så hurtigt som muligt, så derfor har jeg ofte ikke så mange penge på kontoen,« forklarer Anthon.

»Jeg har ikke været så god til at spare sammen som Anthon og brugt mine penge på rejser og byture, så lige nu er det lidt irriterende, at jeg ikke kan købe en lejlighed,« griner Thor.

»Jeg hader, når folk har sagt, at vi bare var to Gentofte-snobber. Jeg voksede altså op i en lejlighed på 100 kvadratmeter fem mennesker. Så vi må altså arbejde for det ,og nu hvor jeg er flyttet hjemmefra, får jeg ikke en øre hjemmefra,« supplerer Anthon.

Citybois Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon
Citybois Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Anthon, du viser din kæreste frem i serien. Hvordan har det været?

»Vi diskuterede også, om hun skulle være med, og efter første afsnit var hun lidt ked af måden, hun blev klippet sammen på. Hun følte, der var mange, der syntes, hun var en sur kælling,« fortæller Anthon.

»Det var klippet, som om hun var en frygtelig kvinde,« lyder det fra Thor med reference til filmen af samme navn og scenen, hvor Anthon går i hælene på sin bestemte kæreste i en scene, hvor de er ude og handle ind.

»Hun er blevet god igen. Hun er bare ikke vant til at være offentlig, og alle har en mening om hende. Vi har også talt om, at vi selv ville have hadet Citybois. To 15-årige idioter i ’X Factor’, der ikke kan synge, som hopper foran os i køen på alle klubberne og spiller smart med alle de piger, vi syntes var lækre,« griner Anthon.

Citybois Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon
Citybois Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Hvad skal der ske med Citybois nu?

»Vi går stadig efter at blive de allerstørste herhjemme. Ungdommen har vi med, nu skal vi lave hittet, der gør os store i hele Danmark,« smiler Thor.