Normalt er 'X Factor'-deltagere nærmest glemt, før Sofie Linde når at udråbe en ny vinder. Citybois brød i 2015 forbandelsen og kan fredag fejre fem-års jubilæum med deres første rigtige album.

Hvad gjorde de rigtigt? Hvordan kan i dag 21-årige Anthon Knudtzon og hans barndomsven 20-årige Thor Farlov nu se tilbage på stribevis af streaminghit, store koncerter og en stadig voksende fanskare?

»Én ting er at komme fra et tv-show, en anden ting er, hvad du gør med det bagefter. Pisser du det væk, eller prøver du faktisk at tage det seriøst og gøre noget ved hypen, kan du ændre det til noget positivt,« fortæller Thor Farlov med et smil.

Det begyndte som en joke. De tilmeldte sig 'X Factor' for sjov og fandt på Citybois-navnet i sidste øjeblik, før de skulle ind foran dommerne.

»Jeg tror faktisk ikke, det var blevet så populært, hvis ikke vi hed Citybois. Det er jo bare så fucked up at hedde,« siger Anthon.

»Hvad er Citybois? Tager de pis på sig selv, samtidig med at det også er ret grinern. Jeg er totalt glad for, at vi, fem sekunder inden vi skulle ind foran Blachman, fandt på det navn,« siger Thor.

»Det havde ikke været fedt bare at hedde Anthon og Thor. Vi blandede det useriøse med det seriøse og prøver at skille os så meget ud som muligt for at være de mest originale på markedet,« siger Anthon.

DR Byen kogte, og unge Citybois-fans demonstrerede uden for bygningen, da Citybois blev stemt ud af 'X Factor' i semifinalen.

Citybois med Thomas Blachman under 'X Factor' i 2015.
Citybois med Thomas Blachman under 'X Factor' i 2015. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hypen var enorm, og musikbranchen stod klar med åbne arme og hurtige penge, men Citybois sagde nej.

»Nærmest to dage efter vi røg ud, blev vi tilbudt et 'rigtigt' Citybois-agtigt nummer, som var alt for corny. Det var alt for langt væk fra vores egen smag,« siger Thor.

»Det kan godt være, at vi ikke var så gode til at synge på det tidspunkt, men vi lyttede rigtig meget til musik og vidste, hvad der lød fedt,« siger Anthon.

»Vi var lige begyndt i klasse med Emil Goll fra Scarlet Pleasures lillebror, som sagde, at Scarlet Pleasure elskede Citybois. Der vidste vi, at vi blev nødt til at kickstarte det hele på en ordentlig måde,« siger Thor.

Med blandt andet hjælp fra Scarlet Pleasure, der skrev Citybois' første single, fik de et hold af mennesker omkring sig til at føre planen ud i livet. Og så sagde de nej til en storcenter-turné.

»Vi var jo kun 15 år, så vi havde brug for gode mennesker til at hjælpe os til at blive dygtige musikere og lære os at skrive sange. Det tog jo også tid at lære at synge rent og optræde live,« siger Thor.

»Vi kunne sagtens have gået totalt sellout og tjent en masse penge, men vi vil gerne være rigtige artister, og derfor er der også gået fem år, før vi nu står med vores første rigtige album,« siger Anthon.

»Thomas Blachman har også været en stor del af det. I hvert fald dengang. Han har været en stor del af vores musikalske rejse og fortalt os, hvad han syntes var fedt,« siger Thor.

Citybois 2020.
Citybois 2020. Foto: Philip Temple
Vis mere

De fik samme manager som Thomas Blachman og har kunnet sparre med ham gennem årene, ligesom han trofast er mødt op til deres koncerter.

Fredag vender Citybois tilbage, hvor det hele startede, når de optræder ved årets 'X Factor'-semifinale.

»Vi kan jo ikke være mere stolte over at komme tilbage og vise deltagerne, at det godt kan lade sig gøre. Og så vil vi også gerne gøre Blachman stolt,« siger Anthon.

»Det er jo lidt noieren at starte en karriere med en ekstrem hype. Tænk, hvis vi som det første havde udgivet en sang, som alle syntes var skrækkelig,« siger Thor.

Da de røg ud af 'X Factor', forlod de DR Byen med bar mave.

»Måske skal vi komme tilbage, som da vi røg ud,« tilføjer Thor med et smil.

Citybois 2020.
Citybois 2020. Foto: Rasmus Weng
Vis mere