Spencer Elden har ligget dér i næsten 30 år. I vandet. Nøgen.

Nu har han valgt at sagsøge det band, der satte ham på et af de mest berømte albumcovere nogensinde: Nirvana.

Ifølge TMZ og Pitchfork, der har haft indsigt i søgsmålet, kræver den i dag voksne mand en erstatning på lige omkring en million kroner for de »livslange skader«, han har pådraget sig af at optræde på forsiden af albummet 'Nevermind', der udkom i 1991.

Her kan man se den kun fire måneder gamle Spencer Elden uden en trevl på kroppen ligge i en pool og række ud efter en dollarseddel.

Den i dag 30-årige amerikanske mand hævder videre i søgsmålet, at der er tale om børnepornografi, og at hans forældre aldrig gav lov til, at billedet måtte bruges.

Spencer Elden mener også, at han er blevet udsat for en form for »sexhandel«, fordi albummet er blevet distribueret i så stort omfang, som det har været tilfældet – 'Nevermind' er et af de bedst sælgende albummer nogensinde.

Han »blev tvunget til at udøve kommercielle seksuelle handlinger, mens han var under 18 år«, som det lyder.

Søgsmålet er rettet mod de tre Nirvana-medlemmer Dave Grohl, Krist Novoselic og boet efter afdøde Kurt Cobain. Også fotografen Kirk Weddle, der var ven med Spencer Eldens far, bliver nævnt.

Spencer Elden har dog tidligere brugt andre vendinger omkring 'Nevermind'-coveret, og eksempelvis har han i flere år haft titlen tatoveret hen over sit bryst.

Tilbage i 2016 optrådte han endda på et foto, hvor han i anledning af udgivelsens 25-års jubilæum genskabte coveret. Her lå han som voksen på samme måde i en pool.

»Jeg sagde til fotografen: 'Lad os lave det som et nøgenbillede'. Men han mente, at det ville være mærkeligt, så jeg tog badebukser på,« sagde Spencer Elden i den forbindelse, hvor det også lød:

»Jubilæumet betyder noget for mig. Det er mærkeligt, at jeg gjorde det her i fem minutter, da jeg var fire måneder gammel, og så blev det et virkelig ikonisk billede.«

Senere samme år lød der dog andre toner i et andet interview:

»En ting er at lave et albumcover med mig. Noget andet er at sætte det på 30 millioner albummer og derefter lade, som om man ikke kender mig. Jeg har aldrig mødt de fyre, og det er ret frustrerende, at det virker, som om jeg ikke eksisterer,« sagde Spencer Elden.

Han blev født 7. februar 1991, mens 'Nevermind' udkom 24. september samme år.