Beyoncé and Jay-Z are in the building.

Sådan lød det højst sandsynligt rundtomkring i de amerikanske tv-stuer natten til mandag dansk tid.

Her blev USAs vigtigste musikpris, Grammy Awards, nemlig uddelt, og selvom Beyoncé var nomineret i intet mindre end ti kategorier, så var det forud for prisuddelingen blevet meldt ud, at popdivaen og hendes rapper-ægtemand slet ikke havde tænkt sig at deltage i festen.

Kendisparret var da heller ikke at finde på den velkendte røde løber inden showet, men vakse seere spottede dem alligevel undervejs siddende ved et af bordene iført sort tøj og sorte mundbind. Det skriver USA Today.

39-årige Beyoncé og 51-årige Jay-Z havde dog tilsyneladende formået at time deres sene ankomst til Grammy Awards helt perfekt.

Kort efter de blev spottet i de amerikanske fjernsyn, vandt Beyoncé nemlig prisen for 'Bedste rapsang' sammen med sangerinden Megan Thee Stallion for deres remix af sangen 'Savage'.

Og det betød, at Beyoncé kunne gå på scenen og takke for anerkendelsen sammen med Megan Thee Stallion.

'Bedste rapsang' var dog ikke den eneste kategori, som Beyoncé sejrede i ved årets Grammy Awards. Hun vandt også for 'Bedste musikvideo', 'Bedste rap-optræden' og 'Bedste R&B-optræden'.

Beyonce på scenen med Megan Thee Stallion.
Beyonce på scenen med Megan Thee Stallion. Foto: Kevin Winter / HANDOUT
Vis mere

De fire priser betyder, at Beyoncé nu har vundet hele 28 Grammy-priser i løbet af sin karriere, hvilken gør hende til den kvindelige kunstner, som har vundet flest Grammy-priser nogensinde.

Før årets Grammy Awards var det bluegrass- og countrystjernen Alison Krauss, som med 27 Grammy-priser var indehaver af den flotte rekord.

Beyoncé ligger nu side om side med produceren Quincy Jones, der også har vundet 28 Grammy-priser.

De er kun overgået af den afdøde ungarske dirigent Georg Solti, som har rekorden med sine 31 gyldne statuetter.