Sangerinden Aura Dione og Skype-milliardæren Janus Friis dannede par i fire år. Men nu hvor forlovelsen er brudt, hiver Friis Aura i retten.

I foråret gik Aura Dione, 30, og 39-årige Janus Friis, der er blev milliardær på salget af sin opfindelse Skype, fra hinanden efter omkring fire års forhold.

Dengang fortalte Aura til ugebladet Her & Nu, at bruddet var sket i fred og fordragelighed:

»Det er korrekt, at vi ikke længere er kærester, men vi er stadig gode venner. Derudover ønsker jeg ikke at udtale mig om mit privatliv,« lød det fra sangerinden, der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen.

Men noget tyder på, at forholdet mellem de to eks'er ikke er nær så rosenrødt, som Aura påstod i april.

Nu bliver hun nemlig hevet i retten af Janus Friis, som hun blev forlovet med i 2013. Det viser et retsdokument fra Los Angeles Superior Court, som BT har fået tilsendt af Janus Friis pressemedarbejder Thomas Schmidt Jørgensen.

I dokumentet fremgår det, at Friis ønsker forlovelsesringen tilbage. Den kostede 471.000 dollars - svarende til 3.144.150 kr. Derudover oplyses det, at Friis gav Aura gaver i form af kontanter og andre værdifulde ejendele til en værdi af en million dollars - 6,65 millioner danske kroner.

Endelig mener Friis også, at han - og ikke Aura - ejer den lejlighed i København, som ellers står i hendes navn. 

Hovedanken lader til at være, at de dyre gaver alle blev givet med det kommende ægteskab i tankerne. Og da parret altså aldrig nåede at blive gift, skal Aura nu betale kærlighedsgaverne tilbage.

Aura har ifølge dokumentet boet i USA - nærmere bestemt Los Angeles - siden 2013.

Janus Friis beskriver ringen som værende af platin, et af de dyreste smykkemetaller, med en række diamanter - herunder en rund brillantslebet diamant på 1,76 karat. Farveløs, uden fejl med fremragende symmetri og snit.

Ringen har desuden også et par blå, pæreformede diamanter af sydafrikansk oprindelse på 0,91 karat.

BT har været i kontakt med Janus Friis' pressemedarbejder, der ikke har yderligere kommentarer. Auras PR-agent Salli Mortensen bekræfter sagen over for BT, men heller ikke hun ønsker at kommentere sagen.