Den amerikanske musiker Holden Matthews har tilstået at stå bag omfattende hærværk - heriblandt ildspåsættelse - på tre afroamerikanske kirker i delstaten Louisiana.

Den 22-årige metalmusiker skal derfor i fængsel i mellem 10 til 70 år.

Det skriver BBC, som desuden beretter, at der er tale om tre baptistkirker. Kirker, som Holden Matthews brændte ned til grunden henover ti dage i slutningen af marts sidste år.

De tre kirker har alle overvejende afroamerikanske menigheder.

Anklagemyndigheden har ikke udtalt sig om, hvorvidt der lå et racistisk motiv bag nedbrændingerne.

Anklagemyndigheden har dog pointeret, at der lå et 'religiøst aspekt' i forbrydelserne begået af Holden Matthews, der er søn af en lokal sheriff.

»Han satte ild til de kirker på grund af kirkernes religiøse betydning. Hans vanærende opførsel krænkede sognebørnenes borgerlige rettigheder og skadede deres fællesskab,« lyder det fra anklagemyndigheden.

Holden Matthews sagde selv under sin tilståelse, at hans motiv var at gøre opmærksom på sin profil i den antikristne musikgenre 'sort metal' ved at kopiere en række nedbrændinger fra 1990'erne i Norge.

Her blev adskillige kirker brændt ned af lokale metalmusikere. Nedbrændinger, som fik massiv opmærksomhed i medierne.

Holden Matthews tog både billeder og videooptagelser af de brændende kirker. Han delte efterfølgende filerne på Facebook.

Hvor mange år, han skal bag tremmer, bliver slået fast i retten den 22. maj.

Ingen blev skadet som følge af brandene, der alle fandt sted om natten.