Roskilde Festivals 78-årige hovednavn kan for de uindviede virke som lidt af en tør kiks. Bare rolig. B.T. giver dig her 15 sjove facts om Bob Dylan, som du kan varme op med, før hans koncert på Orange Scene onsdag aften.

1.
Da Bob Dylan spillede på Midtfyns Festival i 1991, stod han med ryggen til publikum under det meste af koncerten.

2.
Da Elvis Presley døde i 1977, talte Bob Dylan ikke i en uge.

3.
I 2009, da Bob Dylan i forbindelse med en koncert i New Jersey gik en tur på gaden, blev han stoppet af politiet, der troede, han var en hjemløs. Ifølge The Telegraph havde Bob Dylan intet ID på sig, så det var først, da de kom tilbage på hotellet, at han blev løsladt.

4.
Bob Dylans første kone fra 1965 til 1977, Sara Lownds, arbejdede som 'Playboy'-kanin. De fik fire børn sammen.

5.
Carrie Fisher, der spillede Prinsesse Leia i 'Star Wars'-filmene, har fortalt i sin bog 'Wishful Drinking', at Bob Dylan engang ringede til hende for at høre, hvad hun syntes om, at han reklamerede for en parfume.

6.
Bob Dylans første tv-optræden var i 'The Steve Allen Show' i 1964, hvor han spillede sangen 'The Lonesome Death of Hattie Carroll'. Der var kun én, der klappede.

7.
Ifølge forfatteren Bob Spitz var det Bob Dylan, der lærte The Beatles at ryge marihuana. Ringo Starr har senere fortalt i et interview, at det skete på et hotel i New York i 1964.

Bob Dylan fik i 2012 'presidential medal of freedom' af Barack Obama.
Bob Dylan fik i 2012 'presidential medal of freedom' af Barack Obama. Foto: MANDEL NGAN
Vis mere

8.
Bob Dylan byttede engang et Andy Warhol-maleri af Elvis Presley for en sofa, hvilket han senere har fortrudt mange gange.

9.
Skuespiller Michael Douglas har fortalt i et talkshow, hvordan Bob Dylans hund engang åd al den kaviar, som Michael Douglas havde stillet frem til et middagsselskab, hvor også George Harrison deltog. Bob Dylan endte med at skælde sin hund stort ud.

10.
Bob Dylan er stor boksefan og er langt oppe i alderen blevet spottet i træningscentre, når han er på turné. I 2008, da han havde rundet de 67 år, udfordrede han pludselig en lokal bokser, da han dukkede op i et træningscenter i Austin, Texas.

11.
Bob Dylan har udgivet musik siden starten af 1960'erne, men aldrig haft et nummer 1-hit på den amerikanske singlehitliste. 'Like a Rolling Stone' og 'Rainy Day Women #12 & 35' har været tættest på med en andenplads.

12.
Hans kæreste Suze Rotolo fra 1961 til 1964 gav ham kælenavnet 'grisen'.

13.
Da Bob Dylan som 20-årig skrev under på sin første pladekontrakt, løj han og sagde, at han var forældreløs, så hans forældre ikke blev indblandet i forhandlingerne.

14.
Bob Dylan har ni børnebørn og skulle angiveligt have et klistermærke bag på sin bil, hvor der står 'verdens bedste bedstefar'.

15.
Bob Dylan har været på afskedsturné siden 1988. I foråret, da han spillede i Wien, talte han for første gang i tre år til publikum, da han var irriteret på en fan, der var ved at tage et billede.

Bob Dylan i 1981
Bob Dylan i 1981 Foto: Frank Leonhardt
Vis mere

Kilder: Flavorwire.com, Cbsmusic.ca, magasinet Spin, Berlingske