Lyt til artiklen

Nascar-køreren Bubba Wallace havde en ubehagelig oplevelse søndag eftermiddag amerikansk tid.

En løkke blev nemlig fundet i hans garage. Bubba Wallace er den eneste sorte kører i Nascar-feltet, og da løkken kan bruges til at hænge mennesker, tager organisationen det som en racistisk hændelse.

Og Nascar tager kraftigt afstand fra genstanden i en udtalelse.

'Vi har påbegyndt en undersøgelse, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde de skyldige personer, så de kan fjernes fra sporten for altid,' står der blandt andet.

Bubba Wallace, der kører bil nummer 43, har brugt sin stemme og status de seneste uger til at kæmpe mod racisme i USA – ligesom andre sportsstjerner som eksempelvis Lewis Hamilton.

Køreren har ligeledes selv været ude på det sociale medie Twitter og fordømme løkken i garagen.

'Dagens episode gør mig meget trist, og det er en smertefuld påmindelse om, hvor meget længere vi som samfund må gå i kampen mod racisme.'

Nascar-organisationen tilføjer i deres opslag, at alle typer af mennesker er velkomne i deres sport.

Bubba Wallace siger, at han er overvældet over den opbakning, han har fået fra forskellige Nascar-kollegaer den seneste tid i forbindelse med kampen mod racisme.

Flere sorte sportsstjerner har offentligt kæmpet mod racisme, efter George Floyd døde under en anholdelse i USA i slutningen af maj.

Efter borgerkrigen i USA har nogle mennesker set sydstatsflag som et racistisk symbol. I kampen mod racisme har Nascar valgt at forbyde disse flag ved løb.