De mødtes under de mest fantastiske omstændigheder.

Begge stod de med et stort trofæ og en flaske champagne efter et af de mest ikoniske racerløb i verden.

Danske Michelle Gatting vidste ikke rigtigt, hvem han var, men da den franske racerstjerne Jules Gounon gjorde opmærksom på sig selv midt i begges triumf, opstod der sød musik.

Nu fortæller den danske stjerne til B.T. om at være et kærestepar på alverdens racerbaner og om at have en tidligere Formel 1-kører som svigerfar.

Michelle Gatting og Jules Gounon støtter hinanden på alverdens racerbaner, når tiden tillader det.
Michelle Gatting og Jules Gounon støtter hinanden på alverdens racerbaner, når tiden tillader det. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Jeg kendte ikke Jules, før han gjorde opmærksom på sig selv, men nu er jeg ikke i tvivl om, hvem han er. Han er en stjerne,« griner Michelle Gatting, da B.T. spørger ind til deres forhold.

»Det er rigtig sjovt, at vi kan dele vores passion, og jeg kan lære enormt meget af ham. Det er fedt, at vi kan brokke os over de samme ting og sige 'min mekaniker eller ingeniør er irriterende'.«

»Vi kan snakke om de samme ting under en middag, dele frustrationer eller sige 'nu går du ned i det fucking træningscenter.' Vi er meget forskellige, men på nogle punkter er vi meget ens,« fortsætter hun.

Det har dog sine udfordringer at være racerkørere på højt niveau, når man samtidig skal passe et forhold.

Stemningen i hjemmet bliver ikke påvirket af, hvem der slår hvem, forsikrer hun. Gatting og Gounon kører nemlig altid i forskellige klasser.
Stemningen i hjemmet bliver ikke påvirket af, hvem der slår hvem, forsikrer hun. Gatting og Gounon kører nemlig altid i forskellige klasser. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det er meget begrænset, hvor meget tid vi har sammen. Jeg føler, jeg kører mange løb, og jeg kører cirka 18 på en sæson. Jules kører 35.«

Ofte rejser de fra land til land efter det næste løb, der skal vindes, og så er der kun én måde også at få tid til hinanden på.

»Det eneste, vi kan gøre, er at rejse med til hinandens løb. Så siger man lige 'hej', men ellers mødes man måske først på hotelværelset klokken 22 og går i seng. Det er en spøjs livsstil.«

»Og hånden på hjertet er det ikke altid det fedeste. Rigtig meget foregår over telefonen, og det kræver rigtig meget planlægning,« siger Michelle Gatting.

»Jeg ser ikke mange kørere som bedre end mig. Men Jules er lige stadiet over.«
»Jeg ser ikke mange kørere som bedre end mig. Men Jules er lige stadiet over.« Foto: Privatfoto
Vis mere

Michelle Gattings kæreste er dog langt fra den eneste motorsportsstjerne i familien. Jules Gounons far, Jean-Marc Gounon, kørte nemlig Formel 1 i 1990erne og blev nummer to i Le Mans i 1997.

»Det er en familie, der meget godt kan lide racerløb, lad mig sige det sådan,« griner Gatting, som dog på den måde passer perfekt ind.

»Hans far er vild med mig, fordi han kan fortælle om hans år i motorsport og vise mig billeder. Vi deler samme passion. Det er ikke tit, Jules har haft en pige med hjemme hos familien, som farmand på den måde har sagt okay til.«

»Familien lever og ånder for motorsport. Det gør jeg virkelig også, men det er, som om han bare aldrig får nok. Og det kan man godt få, når man nærmest bor i en kuffert og rejser fra lufthavn til lufthavn. Det er fascinerende.«

Michelle Gatting og Jules Gounon blev hyldet ved den årlige SRO Galla efter en flot 2022-sæson.
Michelle Gatting og Jules Gounon blev hyldet ved den årlige SRO Galla efter en flot 2022-sæson. Foto: Privatfoto
Vis mere

Kærestens passion og erfaring kan i høj grad hjælpe Michelle Gatting til selv at blive en endnu bedre racerkører.

»Han er hos Mercedes og ved, hvad det vil sige at være fabrikskører. Han kan lede mig i den rigtige retning. Han kan skubbe mig og sige 'nu tager du fat i folkene fra Lamborghini og spørger om det, du gerne vil. Hvad har du at miste?',« fortæller hun med henvisning til Lamborghinis kommende planer om at deltage i topklassen på Le Mans og i VM-serien.

Danskerens nuværende Iron Dames-hold er i tæt samarbejde med den italienske gigant, som efter planen indtager Le Mans næste år.

I første omgang gælder det årets Le Mans, hvor Michelle Gatting kører i en Porsche i GTE-klassen. Det køres fra lørdag klokken 16 til søndag klokken 16. Umiddelbart efter løbet kan du læse B.T.s dom over danskerne på bt.dk.