En dansk speedwayklub vil have den assisterende landstræner Henrik Møller fyret, fordi han gennem lang tid ikke har betalt firmaer omkring klubben for en række ydelser. Hovedpersonen afviser selv.

B.T. har tidligere fortalt, at den assisterende landstræner Henrik Møller er årsagen til en sponsorflugt i speedwaysporten, og i en mail slår Esbjerg Motorsport (EMS) fast, at de ønsker ham ude af Dansk Motorsportsunion.

Mailen fra 1. juni var adresseret til den nu afdøde formand Jørgen Bitsch, og her erklærer de, hvor problematisk Møllers ageren i deres øjne har været.

Bitsch svarede, at han havde talt med Møller om sagen, og den assisterende landstræner skulle have afvist at have nogle udeståender. B.T. har dog set dokumentation for både regninger og rykkere til ham fra to firmaer.

Henrik Møller fortæller, at han har styr på sine aftaler.
Henrik Møller fortæller, at han har styr på sine aftaler. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Vis mere

Derudover har en tredje speedwaysponsor pant i hans hus efter en vundet sag i fogedretten.

Henrik Møller siger til B.T., at han har lavet aftaler og betaler, hvad han skal. Efter B.T.s henvendelse til Henrik Møller fortæller PLR Transport APS, at der er modtaget en delvis betaling, mens Hans Sørensen Transport har fået alle pengene.

Efter formandens pludselige bortgang i starten af august henvendte EMS sig igen til forbundet, og talen kunne ikke være mere klar.

»Vi i EMS forventer helt sikkert, at Henrik Møller fritstilles med øjeblikkelig virkning, da vores økonomi i EMS er påvirket af, at Henrik Møller ikke mere er at finde i DMU,« lyder det fra klubben.

De fortæller desuden, at de får nej fra potentielle nye sponsorer på grund af Henrik Møller.

Men i DMU’s forretningsudvalg var der ikke hjælp at hente. I mailen fra den nye mand i spidsen, Ole Hansen, lyder det blandt andet:

»DMU's Forretningsudvalg ser problematikken som et EMS anliggende, som DMU ikke har ansvar for.«

»DMU betragter sagen omkring Henrik Møller som en personalesag, og behandler den som sådan, hvilket vil sige internt i DMU.«

'Plejer ikke at have sådan nogle sager'

Da B.T. 5. September fangede formanden på telefonen, var han ikke meget for at uddybe.

»Jeg har hørt nogle rygter om det, du hentyder til,« indleder han.

Hvad har du hørt?

»Pointen er: Hvis der er en sag, så vil jeg i hvert fald ikke diskutere det i pressen. Det er jo en personalesag – hvis det overhovedet er en sag. Vi blander os ikke i, hvem han handler med og ikke betaler eller betaler. Det er en privatsag.«

Bliver det ikke et DMU-anliggende, hvis det går ud over en klub, som I arbejder for?

»Det kunne det blive, men det tager vi internt.«

»Hvis man direkte modarbejder klubber i den danske speedwayverden i deres kamp for at rejse midler til sporten, er man så et plus eller et minus for DMU?«

»Det vil jeg ikke svare på, for jeg vil slet ikke diskutere det. Slet ikke med pressen. Det er noget, vi ordner internt, hvis der er noget, der skal ordnes.«

Er I færdige med at ordne det?

»Det vil jeg helst ikke fortælle, for det gør vi internt.«

»Jeg har ingen kommentarer.«

Jeg har lige talt med Henrik Møller. Han arbejder på at sætte et møde op mellem ham, sportschefen og så mig. Er det en god idé?

»Det ved jeg ikke. Det må de finde ud af. Hvordan de vil håndtere det, vil jeg ikke blande mig i.«

Er Henrik Møller stadig assisterende landstræner næste sæson?

»Det ved jeg ikke.«

Hvem bestemmer det?

»Det gør sportschefen.«

Hvornår træffer man den slags beslutninger?

»Vi plejer ikke at have sådan nogle sager, så det kan jeg ikke helt svare på.«

B.T. har tidligere talt med Henrik Møller selv – læs mere her.

Henrik Møller ytrede efter sit interview 5. september ønske om at foretage endnu et interview med sportschef Søren Normann Andersen ved sin side. Møller aflyste dog i sidste øjeblik.

Sportschefen afviser selv klart at have fået en sådan forespørgsel, men har ikke yderligere kommentarer til B.T.

Heller ikke til, om Henrik Møller skal fortsætte som assisterende landstræner efter denne sæson, der er lige ved at gå på hæld.