Lyt til artiklen

Det kom som et chok, da Porsche i starten af 2021 valgte at fyre den danske stjerne.

Michael Christensen havde vundet både Le Mans og VM-titlen få år forinden, men nu kunne den tyske gigant ikke længere bruge sin danske stjernekører.

Få måneder efter kom Porsche kravlende tilbage til danskeren, der nu – mindre end to år efter – er en af spydspidserne i tyskernes nye kæmpe satsning, der skal vinde Le Mans og andre ikoniske motorsportsløb.

Nu sætter Michael Christensen ord på sagen over for B.T.

Danskerens plads hos Porsche er en af motorsportens mest eftertragtede sæder.
Danskerens plads hos Porsche er en af motorsportens mest eftertragtede sæder. Foto: Porsche
Vis mere

»Det, der skete dengang, er svært at forklare. Men det, der er sket siden, er et vidnesbyrd om, at tingene ikke var, som de skulle være dengang,« forklarer Michael Christensen.

»Jeg skal køre både VM-serien og de største løb i USA i den største kategori for Porsche, to år efter jeg blev smidt af. Det siger måske nok om det,« fortsætter den 32-årige racerstjerne.

Michael Christensen vil bevise, at det var det forkerte valg, der blev truffet dengang.

Derfor glæder han sig over sin forfremmelse til hypercar-klassen, som han kalder det største job i sin karriere. Ud over VM-serien og Le Mans skal han også køre 24-timersløbet på Daytona i Florida denne weekend.

Michael Christensens nye legetøj, der skal sikre danske triumfer på alverdens ikoniske racerbaner.
Michael Christensens nye legetøj, der skal sikre danske triumfer på alverdens ikoniske racerbaner. Foto: Porsche
Vis mere

»Man skal lægge det i det, at nogle nye mennesker med friske øjne tager beslutningerne. Det er absolut et klap på skulderen.«

»Og så behøver jeg ikke sige mere om det. Det er ikke mig, der har truffet beslutningerne. Jeg er bare glad for at kunne køre med i mere eller mindre alle de største løb, der er i den bil, fra første dag,« siger Michael Christensen.

Forfremmelsen fra GT-bilerne, han hidtil har kørt, til den lynhurtige hypercar-klasse blev offentliggjort i sommer, men inden gik danskeren selv rundt med hemmeligheden i lang tid.

»Jeg nåede kun lige at blive fyret, inden jeg fik en ny kontrakt igen. Det siger lidt det hele om den situation. Det er svært at snakke om – især i den periode. Det kommer ikke rigtigt andre ved.«

»For det andet var det en øv-situation for alle parter. Det var ikke kun mig, der syntes, det var noget møg.«

Nu hvor fyringen er historie, kan Michael Christensen indlede sin jagt på motorsportens største løb og drømmen om at køre i legendariske Tom Kristensens hjulspor ved at vinde den samlede sejr på Le Mans – måske allerede til sommer.

Porsche-danskeren, der starter som nummer to, er én af hele 11 danske deltagere, når 24-timersløbet på Daytona skydes i gang lørdag klokken 19.30.

Kevin Magnussen skulle også have kørt løbet, men Formel 1-stjernen måtte melde afbud. Det kan du læse mere om HER.