Siden det skæbnesvangre øjeblik i 2013, hvor Michael Schumacher var udsat for en voldsom skiulykke, er Formel 1-legenden ikke blevet set offentligt.

Oplysningerne omkring hans tilstand er stort set ikkeeksisterende, og hele hans navn er omgærdet af mystik. Det er der en ganske særlig grund til.

»Engang havde jeg en lang snak med Michael, hvor han sagde én ting til mig: 'Du behøver ikke ringe til mig det næste år. Jeg forsvinder nu,'« har Schumachers manager, Sabine Kehm, udtalt ifølge mediet Daily Star.

I 2016 fastslog hun under et møde med nysgerrige medier, at man aldrig havde haft adgang til den nu 52-årige tysker og konen Corinnas privatliv.

Michael Schumacher og hustruen Corinna under en skiferie i januar 2005. Knap ni år senere kom Formel 1-legenden ud for en alvorlig ulykke.
Michael Schumacher og hustruen Corinna under en skiferie i januar 2005. Knap ni år senere kom Formel 1-legenden ud for en alvorlig ulykke. Foto: OLIVER MULTHAUP
Vis mere

Og selvom hans Formel 1-karriere – som er en af historiens største – gjorde ham til en offentlig person, er det stort set intet, der slipper ud til offentligheden efter ulykken i december 2013 i Alperne, hvor han styrtede og slog hovedet.

»Jeg tror, at det var hans hemmelige drøm at kunne forsvinde en dag,« siger Sabine Kehm.

Det er grunden til, at hun stadig sætter en ære i ikke at lukke omverdenen ind i Michael Schumacher og familiens liv.

»Det er derfor, at jeg stadig vil beskytte hans ønske og ikke lade noget som helst komme ud.«

Formel 1-legenden formodes at befinde sig i familiens hus i Schweiz. Men oplysninger om, hvordan Michael Schumacher egentlig har det, holdes tæt ind på kroppen.

I de kommende måneder bliver der dog åbnet en smule op, når der laves en dokumentar om den tidligere racerkører.

For første gang vil Michael Schumachers familie – herunder konen Corinna, faren Rolf og børnene Gina-Maria og Mick – stille op til interviews og tale om familien og familiens liv efter skiulykken.

Ifølge flere motorsportsmedier skulle familien dog kun tale en smule om 'situationen' i den nye dokumentar, men hvor stort et indblik seerne præcist får er ikke blevet meldt ud.

Det kan du læse mere om her.