Et kvarters tid efter de røg ud af årets internationale Melodi Grand Prix, traskede fire nedslåede danske fyre ind i pressecenteret i Wiener Stadthalle.

Forsanger Philip måtte fra tid til anden tørre sine øjne, der tydeligvis havde holdt nogle hårdttjente, salte tårer inde.

»Selvfølgelig er vi skuffede over, at vi ikke kommer videre. Vi er også mennesker, vi er ikke bare glade robotter,« sagde den 19-årige forsanger.

»Men sindssygt fedt at stå deroppe og spille, lad os lige huske det engang. Hold kæft en chance,« brød trommeslageren Emil ind.

Danskerne gik på som nummer 13, og - på trods af at det nummer tidligere har betydet held for Danmark i semifinaler - røg danskerne ud som ét af de seks lande, for hvem grandprixet sluttede tirsdag aften. Drengene nød dog at stå på scenen foran både mange tusinde publikummer og millioner af tv-seere.

»Hold kæft, et publikum! Der var så mange danske flag,« sagde Emil, der i øvrigt glædede sig over al det positive, de har hørt fra de andre landes delegationer.

Semifinalen endte som en ren massakre mod de vest- og nordeuropæiske lande, hvor kun Belgien gik videre. Resten var fra Øst- og Sydeuropa, hvilket selvfølgelig ikke var gået de unge musikeres næser forbi, da de skulle forklare nederlaget.

»Det ved man ikke (hvorfor de ikke gik videre, red.). Der er jo mange påstande om, at vi er kommet i en østeuropæisk semifinale. Det kan også være, at vi bare ikke passer ind i det her koncept, der hedder Eurovision,« sagde Philip, inden bassist David Vang brød ind:

»Og Østeuropa har en megadårlig musiksmag.«

»Haha, jeg tror, det er dér, den er,« sagde storgrinende Philip, der altså godt kunne glæde sig midt i skuffelsen.

»Vi er musikere, vi er ikke konkurrence-mennesker. Vi kommer aldrig til at stå på ski eller danse ballet eller noget som helst; vi spiller musik,« slog trommeslageren Emil fast.

»Men vi er kede af, at vi ikke kan give Danmark det, de håber på, det er vi kede af,« sagde Philip.

»Så må Chief og Remee skrive nogle bedre sange,« jokede David, hvilket igen bragte store grin frem hos hans bandkolleger.

»Eller så må danskerne stemme på en bedre sang,« brød Emil ind med.

»Ej, men skal vi tage ansvaret, så siger vi: 'Det er vores skyld',« sagde Emil, hvilket de tre andre hurtigt stemte op om.

Anti Social Media blev skabt til det danske Melodi Grand Prix, men nu slutter Eurovision-eventyret, så hvad sker der nu?

»Vi har jo ikke været dovne, så vi har lavet en EP, som vi skal ud og spille,« sagde Philip, der i løbet af pressemødet havde fået snakket sig varm og efterhånden ikke virkede så nedtrykt længere.

»Vi er kun lige startet, altså vi har kendt hinanden i fire måneder. Det her er ikke en afslutning, det er knap nok en begyndelse,« fortsatte han.

De fire fyre afsluttede med at takke DR og underholdningschef Jan Lagermand Lundme, der har stået i spidsen for den danske delegation, samt pressen, som har fulgt deres - lidt korte - Eurovision-karriere.

»Det er da dejligt, I gider at snakke med os! Licens er noget, vi giver til hinanden,« sagde en nu storsmilende Philip.