Lighthouse X blev kåret til vindere af det danske Melodi Grand Prix 2016 lørdag den 13. februar i Forum Horsens.
Lighthouse X blev kåret til vindere af det danske Melodi Grand Prix 2016 lørdag den 13. februar i Forum Horsens. Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Bandet Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix med ’Soldiers of Love’. Men er sangen lige vel inspireret af et tysk schlagernummer? Døm selv.

Johannes Nymark, Søren Bregendal og Martin Skriver fik 42 procent af seernes stemmer ved årets danske Melodi Grand Prix, der blev afholdt i Forum Horsens.

Vindersangen har titlen ’Soldiers of Love’ og er skrevet og komponeret af bandet i samarbejde med Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

»Vi skrev faktisk sangen om aftenen efter terrorangrebet i Paris. Det var ikke som en reaktion på hændelsen, men det kom alligevel til at farve den ret meget,« fortalte Martin Skriver BT tidligere på ugen.

SilasJohannes

Men intet grandprix uden en plagiat-skandale. For på de sociale medier påpeger flere, at sangen minder en hel del om den tyske sang ’Atemlos durch die Nacht’ fra 2013, der bliver sunget af schlagerdronningen Helene Fischer.

Hør de to sange i bunden af artiklen og døm selv.

Artiklen fortsætter under opslagene

Det er langt fra første gang, at årets danske vindersang bliver mistænkt for at være lige lovlig inspireret af en anden sang.

I 2013 blev Emmelie de Forests 'Only Teardrops', mistænkt for at læne sig kraftigt op af et hollandsk nummer fra 2002. Det fik som bekendt ikke konsekvenser for Emmelie, der ikke bare vandt det danske grandprix, men også det internationale.

SWEDEN-EUROVISION-CONTEST

Og i 2011 var det gruppen A Friend in London og deres vindersang 'New Tomorrow', der blev sammenlignet med blandt andre Andreas Johnsons 'Sing For Me' fra 2006. Det blev dog afvist af en ekspert.

BT har kontaktet Lighthouse X for at få en kommentar til beskyldningerne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.