Den frederikbergske festival Syd for solen har ikke haft nogen nem start på årets festligheder.

Først var der lange ventetider for overhovedet at komme ind til festivalen ved åbningen først på eftermiddagen torsdag, og nu er kaosset ud på aftenen i stedet rykket med ind på pladsen.

Flere festivalgæster melder nemlig til B.T. om lange ventetider på gerne en times kø for at få mad i de forskellige boder.

Den samme melding giver B.T.s mand i marken.

»Køerne ved madboderne slanger sig gennem nærmest hele festivalpladsen og er gigantiske - et konservativt bud er en kø på 50 meter,« lyder det.

Gæsterne på festivalen Syd for solen kan ganske hurtigt få fadøl, men ved madboderne skal man gerne vente i en time på at blive betjent.
Gæsterne på festivalen Syd for solen kan ganske hurtigt få fadøl, men ved madboderne skal man gerne vente i en time på at blive betjent. Foto: Rasmus Rask Vendelbjerg
Vis mere

Arrangøren bag Syd for solen, Smash!Bang!Pow!, bekræfter ligeledes de uacceptabelt lange køer til festivalens madboder.

»Madkøen på Syd for solen er for lang, det skal vi slet ikke diskutere,' lyder det i et skriftligt svar til B.T.

Derfor beklager festivalarrangøren endnu engang at have undervurderet presset fra de mange gæster.

'Vi er klart blevet overvældet af, at så mange af vores gæster i aften valgte at spise på stort set samme tid, fremfor at fordele spisningen over et større tidsrum, som vi har opfordret til, hvor vi kunne,' skriver arrangøren.

'Vi må konstatere, at vi har svært ved at følge med efterspørgslen, og det er et positivt problem, som vi virkeligt beklager. Vi gøre det bedre næste gang. Det skal der ikke herske tvivl om.'

Generelt har det ikke været nogen nem start for årets Syd for solen, der allerede har været ude og beklage den lange kø ved indgangen til åbningen af festivalen.

»Det er kommet bag på os, at så mange valgte at komme fra start. Det er vores fejl, og det kan vi kun undskylde,« lød det da i et skriftligt svar til B.T.

Køen strækker sig tværs gennem festivalpladsen og kan tage timer, hvis man eksempelvis kunne tænke sig noget flæskesvær.
Køen strækker sig tværs gennem festivalpladsen og kan tage timer, hvis man eksempelvis kunne tænke sig noget flæskesvær. Foto: Privat
Vis mere

De mange opstartsproblemer på førstedagen af Syd for solen kan også mærkes ude til festlighederne, hvor Bon Iver er torsdagens hovednavn.

»Det lader til, festivalen har fejlbedømt trykket fra publikum - tidligere på dagen var det processen ved indgangen, hvor alle skulle have scannet billetter, der skabte enorm kø,« minder B.T.s udsendte om.

Heldigvis har de logistiske problemer på festivalens første dag ikke ødelagt den gode stemning.

»Folk tager det med et smil - måske fordi solen skinner, og køen til fadøl er minimal,« spår B.T.s mand i marken.