Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Byrådsmedlem i Greve Kommune René Kauland (V) er tiltalt for drabsforsøg og vold af særlig farlig karakter.

Han nægter sig skyldig.

En dommer har dog vurderet bevismaterialet mod ham til at være så belastende, at Venstre-politikeren har siddet varetægtsfængslet i godt ni måneder, mens Midt- og Vestsjællands Politi efterforskede den alvorlige sag.

René Kauland var indtil for nylig beskyttet af et navneforbud, hvilket tidligere har afskåret B.T. fra at komme nærmere ind på hans identitet.

Rene Kauland (V) var valgt ind i byrådet i Greve.
Rene Kauland (V) var valgt ind i byrådet i Greve.
Vis mere

En byretsdommer valgte imidlertid at ophæve navneforbuddet i den forgangne uge på grund af hans embede som medlem af kommunalbestyrelsen i Greve Kommune.

Den afgørelse valgte René Kaulands forsvarer, Henrik Stagetorn, imidlertid at kære til landsretten, der nu har valgt endeligt at ophæve navneforbuddet. Og dermed kan offentligheden nu få kendskab til den tiltalte politikers identitet.

Drabsforsøget fandt ifølge anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, sted natten til den 11. maj 2018.

Her knuste Venstre-politikeren angiveligt en rude hos sin ekskæreste på en adresse i Greve, hvorefter han trængte ind i den 43-årige kvindes soveværelse, hvor hun lå og sov sammen med sin 10-årige datter.

Ved du noget om sagen, så vil B.T. meget gerne høre fra dig på 1929@bt.dk eller på Facebook

Her havde kommunalpolitikeren efter anklagemyndighedens opfattelse til hensigt at dræbe den 43-årige kvinde med et medbragt tungt slagvåben, som han slog ekskæresten adskillige gange i hovedet og på kroppen med.

Kvinden slap med livet i behold, men var ifølge anklageskriftet i livsfare ved overfaldet i soveværelset, hvor hun blev påført brud på både arme, ben, ribben samt halspulsåren som følge af angrebet.

Også kvindens datter blev angrebet i soveværelset ved at blive slået i ansigtet med slagvåbnet af den maskerede gerningsmand.

Det forhold er dog i anklageskriftet 'kun' juridisk blevet skønnet til at være et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens § 245.

Trods ihærdige anstrengelser er det under efterforskningen ikke lykkedes politiet at finde det slagvåben, som blev brugt ved drabsforsøget.

René Kauland er uddannet økonom fra Københavns Universitet og blev ved kommunalvalget i 2017 valgt ind i kommunalbestyrelsen i Greve Kommune.

Ved valget fik han 353 personlige stemmer, efter blandt andet i sin valgkamp at have slået på, at han gerne ville arbejde for børnene i lokalområdet.

»Vores børn er vores fremtid. Vi skal sikre bedre trivsel og høj faglighed,« lød det op til kommunalvalget fra byrådspolitikeren, der altså nu er tiltalt for grov vold mod en 10-årig pige og drabsforsøg på hendes mor.

Efter at være blevet valgt ind i byrådet i Greve blev han medlem af kommunens skole- og børneudvalg.

Han har selv et barn fra et tidligere forhold og har før sin anholdelse arbejdet som økonom i både det private og det offentlige arbejdsmarked. Blandt andet som chefkonsulent i Greve Kommune.

Retssagen ventes at komme for Retten i Roskilde i nærmeste fremtid. Den vil blive ført som en nævningesag med fem planlagte retsdage. Første retsdag er berammet til 6. marts.