Lægen, som er sigtet for at have misbrugt sin stilling på Aarhus Universitetshospital og udsat en 27-årig kvindelig patient for et seksuelt overgreb, er blevet sigtet for at have krænket endnu en patient.

Det er netop kommet frem ved et retsmøde i Retten i Aarhus, som egentlig blot skulle handle om, hvorvidt hans varetægtsfængsling skulle forlænges eller ej.

Den mørkhårede læge, som var iført gråligt tøj, briller og havde sit hår opsat i en knold, blev gjort opmærksom på det, da han trådte ind i retslokalet, kort før retsmødet skulle begynde klokken 9.

Derfor endte retsmødet med at begynde lidt senere end planlagt, da den sigtede først skulle have lejlighed til at drøfte den nye sigtelse med sin forsvarsadvokat.

En sigtelse, som minder skræmmende meget om den, han allerede er sigtet for.

Hændelsen skal have fundet sted 16. januar i år på Viborg Sygehus, hvor han ifølge B.T.s oplysninger arbejdede, indtil han fik arbejde på Aarhus Universitetshospital kort efter.

Her skal han omkring klokken 9.30 have udsat en kvindelig patient for blufærdighedskrænkelse og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og dermed have misbrugt sin stilling som læge endnu en gang.

Ifølge sigtelsen er kvinden kommet ind med knæ- og ankelskader, hvorefter han uden hendes samtykke har lavet en vaginalundersøgelse på hende, samtidig med at han skal have befølt hende på brysterne.

Forhold, som alle sammen var egnet til at krænke hendes blufærdighed.

Lægen, der ved dagens retsmøde virkede afslappet, nægter sig skyldig.

Den anden episode, som han indtil nu har siddet varetægtsfængslet for, udspillede sig 20. marts i år på en af Aarhus Universitetshospitals akutafdelinger.

Her skal den 30-årige læge blandt andet have lavet både rektale og vaginale undersøgelser på en 27-årig kvindelig patient, som var indlagt med 40,5 i feber, selvom han slet ikke var tilknyttet afdelingen.

Desuden skal han delvist have afklædt kvinden for derefter at have berørt hendes nøgne bryster og bagdel samt revet hende hårdt i brystvorterne, fremgår det af en retsbog, som B.T. har fået aktindsigt i.

Alt sammen forhold, som ligeledes gør, at han her er sigtet for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje samt blufærdighedskrænkelse og stillingsmisbrug, hvor strafferammen er op til otte års fængsel.

Dette forhold nægter han sig også skyldig i.

Af hensyn til sagens opklaring blev dørene til retsmødet lukket kort efter, at den nye sigtelse mod den 30-årige læge var blevet læst op.

Derfor måtte B.T. og den øvrige presse forlade den lille retssal.

Det skete af hensyn til, at politiet nu skal afhøre flere vidner, som ikke må blive påvirket af, hvad der er blevet fortalt på retsmødet.

Ved slutningen af retsmødet blev det dog oplyst, at lægen, der har været varetægtsfængslet siden 24. marts, skal forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Det sker på baggrund af begge episoder, lød det fra dommeren.

Lægen kærede ikke varetægtsfængslingen.

B.T. følger sagen.