Den 21-årige Helmi Mossa Hameed, der er efterlyst i forbindelse med den trafikulykke, som onsdag kostede en femårig pige livet, er i forvejen kendt af politiet.

I 2017 var manden ifølge B.T.s oplysninger sigtet i en sag om et voldeligt røveri på en taxachauffør.

Overfaldet fandt sted på Amager, hvor manden sammen med to jævnaldrende kammerater ifølge politiets sigtelse røvede taxachauføren for hans pung, mobiltelefon samt selve taxaen.

Taxachaufføren forklarede, at en af de tre unge mænd lod, som om han ville hente penge til at betale for taxaen, alt imens den nu 21-årige mand og den anden medsigtede ifølge sigtelsen slog taxachaufføren to-tre gange i maven med et knojern.

Umiddelbart efter stak de to formodede voldsmænd af fra stedet i løb, mens den tredje satte sig ind i taxaen og kørte væk. Taxaen blev senere fundet kun omkring en kilometer fra gerningsstedet.

I grundlovsforhør i Københavns dommervagt kort efter blev de alle tre varetægtsfængslet, men det har endnu ikke været muligt at få oplyst, hvad det juridiske udfald af sagen endte med at blive.

Billedet, som den 21-årige er efterlyst med, er ifølge B.T.s oplysninger også af ældre dato.

Københavns Politi ønsker over for B.T. ikke at bekræfte oplysninger om, at manden er tidligere sigtet. De ønsker heller ikke at oplyse, om han i forvejen er kendt af politiet.

Den ene af de to sigtede i sagen om overfaldet på taxachaufføren er desuden kendt af politiet fra flere andre sager, herunder sager om vold og røveri.

»Undlad at tage kontakt til ham«

Politiet udsendte efterlysningen af den 21-årige flugtbilist onsdag aften efter et alvorligt trafikuheld tidligere på dagen.

Omkring klokken 16 blev en femårig pige og hendes mor ramt af et køretøj, der ifølge politiet blev kørt af den 21-årige, mens de gik på fortovet. Den femårige pige døde som følge af sammenstødet, og manden valgte ifølge politiet at køre fra stedet.

Han beskrives som cirka 21 år med mørkt hår, 180 centimeter høj, almindelig af bygning og iført sort tøj.

»Hvis du ser ham eller ved, hvor han opholder sig, så kontakt politiet på 114. Undlad selv at tage kontakt til ham,« lyder opfordringen fra politiet i efterlysningen.