Lyt til artiklen

Likvideringen af en yngre mand på Brøndby Nord Vej i går skete på toårsdagen for et brutalt dobbeltdrab i Kalundborg.

Ved skyderiet for to år siden blev tre mænd lokket i baghold ved Meny på Nørre Allé i Kalundborg og beskudt med tre forskellige våben.

To af mændene mistede livet, mens en tredje mirakuløst overlevede.

Ifølge B.T.s oplysninger var den nu dræbte fra gårsdagens skyderi kortvarigt sigtet i sagen fra Kalundborg. Hvad han var sigtet for, fremgår ikke, men påtalen mod ham blev opgivet.

Det fortæller flere af hinanden uafhængige kilder, der alle ønsker at være anonyme.

Dobbeltdrabet skete 17. november 2020 omkring klokken 18.00, da tre mænd ankom i en bil til parkeringspladsen ved Meny på Nørre Allé i Kalundborg.
Dobbeltdrabet skete 17. november 2020 omkring klokken 18.00, da tre mænd ankom i en bil til parkeringspladsen ved Meny på Nørre Allé i Kalundborg.
Vis mere

Skyderiet i Kalundborg var kulminationen på en konflikt mellem Loyal to Familia og Sydkystgruppen.

Den startede, da et fremtrædende medlem af LTF 30. oktober samme år blev kidnappet og mishandlet. Ifølge B.T.s oplysninger var skyderiet i Kalundborg en såkaldt 'bytter' for den episode.

20. juni i år blev fem mænd idømt livstidsdomme for skyderiet i Kalundborg. Fire af dem er tilknyttet Loyal to Familia (LTF), mens den sidste har forbindelse til en lokal bandegruppering i Kalundborg.

B.T. erfarer, at den yngre mand, der i går mistede livet i en byge af skud i Brøndby, også tidligere har haft tilknytning til LTFs afdeling i Avedøre. Samme afdeling som flere af de dømte i sagen om dobbeltdrabet, men kilder fortæller til B.T., at han havde forladt bandemiljøet.

Det var ved højlys dag ved 14.30-tiden, at vidner hørte en byge af skud på Brøndby Nord Vej. Skudofferet fik efterfølgende førstehjælp på parkeringspladsen foran en skraldecontainer, men hans liv stod ikke til at redde.

Efter drabet blev en mørk Skoda Octavia stationcar set køre væk fra området. Et kvarter senere blev en tilsvarende Skoda Octavia stationcar fundet i brand på Nybovej, hvilket er cirka seks kilometer fra Brøndby Nord Vej.

En talstærk politistyrke afspærrede efter skyderiet flere områder omkring gerningsstedet og ledte efter spor – blandt andet med hunde.
En talstærk politistyrke afspærrede efter skyderiet flere områder omkring gerningsstedet og ledte efter spor – blandt andet med hunde. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Københavns Vestegns Politi efterforsker lige nu episoderne ud fra en formodning om, at der kan være en sammenhæng mellem bilbranden og gårsdagens skyderi.

B.T. har spurgt, om man også efterforsker ud fra en sammenhæng med dobbeltdrabet i Kalundborg, men det er politiet ikke vendt tilbage med svar på.

Det endelige punktum er endnu ikke sat i Kalundborg-sagen. De dømte har anket til landsretten, og yderligere to mænd med tilknytning til LTF er tiltalt i sagen, deres sag er berammet til foråret 2023.