Tre personer – heriblandt to teenagedrenge – er blevet varetægtsfængslet efter knivstikkeri i en moské i de tidlige morgentimer lørdag.

Fælles for dem er, at de er sigtet for i forening eller efter fælles forståelse at have stukket en 27-årig mand adskillige gange i både hoved, hals og på kroppen og dermed ifølge politiet har forsøgt at dræbe ham. Fælles for dem er også, at de nægter sig skyldige i drabsforsøg. 

Mens en 61-årig blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet allerede lørdag aften, har de to teenagedrenge på 15 og 17 år søndag været forbi Dommervagten ved Københavns Byret, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle dem i ti dage. 

Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Jensen til Ritzau.

Betjente bærer bevisposer væk fra gerningsstedet.
Betjente bærer bevisposer væk fra gerningsstedet. Foto: Birger Andersen/B.T.
Vis mere

Overfaldet skal være foregået i moskeen på Dortheavej i det københavnske nordvestkvarter mellem klokken 04.30 og 04.43 lørdag. Og det skal i øvrigt være blevet fanget af videoovervågning.

Københavns Politi blev alarmeret om knivstikkeriet klokken 04.46, og straks rykkede man ud til stedet, hvor et større område blev spærret af, mens man sørgede for at sikre spor. 

Den 27-årige blev fundet uden for moskeen og hurtigt sendt med ambulance til hospitalet, hvor man nogle timer senere kunne konstatere, at han var uden for livsfare. 

Holder detaljer for sig selv
Både lørdagens og søndagens grundlovsforhør er foregået bag lukkede døre efter anmodning fra anklageren, der henviste til, at man fortsat er på et tidligt stadie i efterforskningen, og at man mistænker, at der er en medgerningsmand på fri fod. 

Personer i dna-dragt bliver ført væk af politiet.
Personer i dna-dragt bliver ført væk af politiet. Foto: Birger Andersen/B.T.
Vis mere

Dermed holder politiet altså foreløbigt kortene tæt til kroppen, og det vides derfor heller ikke, om man har klarlagt et motiv til overfaldet.

Ifølge B.T.s oplysninger er der dog gået et forløb forud for knivstikkeriet.

Vidner fortæller, at den 27-årige i dagene forinden flere gange skulle have opsøgt moskeen og menneskene i den.

Og at hans opførsel ved flere lejligheder gav anledning til, at man tilkaldte politiet.

B.T. har forholdt vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Lasse Michelsen disse oplysninger, men han kan for nuværende ikke udtale sig et eventuelt forløb forud for knivstikkeriet.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På fersk gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.