Lyt til artiklen

»Altså manden, han er ustabil. Kan han have været helt ude og skide? Jeg ringer til politiet og siger, at vi har den her gut i opgangen … «

Ordene kommer fra en tidligere nabo til den mand, der er sigtet for at stå bag drabet på gravide Louise Borglit i efteråret 2016.

Opkaldet, han taler om, foretog han på aftenen for drabet.

Han fortalte, at hans nabo måske kunne være gerningsmanden. Men efterfølgende hørte han ikke mere fra politiet. Ikke før to år senere.

Journalisterne Bo Weile og Jesper Vestergaard har i dokumentarserien 'Nogen ved noget' talt med en række naboer til den 29-årige mand, der i dag er sigtet for det koldblodige drab begået en regnvejrsaften i november for seks år siden.

Flere beskriver ham som ustabil. Dyrisk.

Han havde i månederne forud for drabet bevæget sig ud ad en dyster sti, fortæller den førnævnte nabo.

Uddyber, at han på et tidspunkt havde sparket en dør i opgangen ind, smadret sin egen lejlighed og var flyttet ned i sit kælderrum, fordi der var lukket for strømmen i hans lejlighed på grund af ubetalte regninger.

»Han var nede i et hul,« lyder det i dokumentarserien.

4. november 2016 var den gal igen.

Den tidligere nabo var om aftenen blevet ringet op af et ældre ægtepar fra opgangen. De var utrygge, fordi den unge mand havde larmet helt vildt. Sparket på døre og kastet med ting.

Både den tidligere nabo og det ældre ægtepar kontaktede politiet. Sidstnævnte fik at vide, at politiet ikke havde tid til at kigge forbi. Alt mandskab var sendt mod Elverparken. Parken, hvor Louise Borglit kort forinden var blevet stukket ihjel.

32-årige Louise Borglit blev stukket ned og dræbt, da hun luftede sin hund i Elverparken i Herlev.
32-årige Louise Borglit blev stukket ned og dræbt, da hun luftede sin hund i Elverparken i Herlev. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Senere dukkede politiet op alligevel.

Noget, der også blev fremhævet under det grundlovsforhør, der i forlængelse af sigtelsen mod den i dag 29-årige mand blev afholdt ved Retten i Glostrup 6. maj i år.

Nøjagtig, som vidner forud for retsmødet havde fortalt journalisterne Bo Weile og Jesper Vestergaard, kom det nu frem, at politiet var hjemme hos ham på drabsaftenen.

Her fandt man kokain og konstaterede, at den unge mand var psykisk uligevægtig og afhørte ham. Men man vurderede ikke, at han havde relation til drabet.

Fire dage senere drog politiet atter mod adressen. For at ransage den.

27 minutter varede det.

Selvom man på stedet fandt flere knive og beklædningsgenstande på gulvet, blev de ikke taget med til undersøgelse. De blev aldrig undersøgt for blod eller dna-spor.

Noget, der nu vækker kritik.

»En ransagning, som er så kortvarig, er ikke en ransagning – det er en besigtigelse,« lyder det fra Kurt Kragh, tidligere drabsekspert og efterforskningsleder i Rigspolitiets Rejsehold, i 'Nogen ved noget'.

Først to år senere viste politiet atter interesse for den unge mands hjem, og naboerne blev kontaktet for at høre, hvad de havde oplevet den novemberaften i 2016.

I 'Nogen ved noget' bliver der stillet adskillige spørgsmål til politiets efterforskning af sagen. Er der tale om sjusk?

Svaret fra politiet selv udebliver for nu.

32-årige Louise Borglit var syv måneder henne i sin graviditet, da hun blev myrdet med talrige knivstik i 2016. 
32-årige Louise Borglit var syv måneder henne i sin graviditet, da hun blev myrdet med talrige knivstik i 2016.  Foto: Privatfoto
Vis mere

Københavns Vestegns Politi har ikke ønsket at kommentere kritikken i tv-dokumentaren med henvisning til, at der er tale om en verserende sag, som stadig er under efterforskning.

Samme besked får B.T.

Der er premiere på de to første afsnit af 'Nogen ved noget om Louise Borglit' onsdag 31. august på Discovery+, og første afsnit sendes også på Kanal 5.

Dokumentaren består i alt af seks afsnit. De resterende afsnit vil blive tilgængelige ugentligt.