Lyt til artiklen

Politiet har nu anholdt begge personer, der flygtede fra Renbæk Fængsel i slutningen af april måned.

Der var tale om to mænd på henholdsvis 19 og 24 år, som var stukket af fra fængslet i Tønder Kommune.

Den 19-årige mand blev anholdt 7. juni på en restaurant i Odense.

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu i en koordineret indsats med Fyns Politi anholdt den 24-årig mand. Det skriver førstnævnte i en pressemeddelelse.

Anholdelsen skete mandag uden dramatik i en lejlighed i Odense.

Den 24-årige skal nu fortsætte afsoningen, ligesom han er sigtet for undvigelsen.

Med den seneste anholdelse er begge personer, der flygtede fra fængslet samtidig, nu anholdt.

Ifølge B.T.s kilder flygtede de to indsatte efter alt at dømme midt om natten 27. april, men det præcise tidspunkt er ikke officielt slået fast.

Begge personer er dømt for alvorlig kriminalitet. Den ene af dem er dømt for røveri og er medlem af bandegrupperingen NBV, som holder til i Odense og i flere måneder har været involveret i en voldsom konflikt med knivstikkerier og skudepisoder.

Den anden flugtfange er dømt for blandt andet tyveri, ulovlig tvang, vold og overtrædelse af knivloven. De to fanger boede i hver sin celle på et lukket afsnit i Renbæk Fængsel, som ellers er et åbent fængsel.

De lavede begge hul i loftet i deres celler. De kravlede igennem hullerne, fortsatte via loftet og ud gennem et hul i taget. Så passerede de to hegn, der omkranser fængslet.

Det første hegn er de med stor sandsynlige kravlet over. Det næste hegn er seks meter højt og klatresikret, men der var klippet et hul i hegnet, som de kunne flygte videre igennem.