Drama i retten: Sextiltalt hypnotisør overfaldet

Retssagen mod en 43-årig hypnotisør, der er tiltalt for en lang række seksual-forbrydelser mod sine kvindelige klienter, fik tirsdag middag et dramatisk mellemspil, da den tiltalte i formiddagspausen blev overfaldet uden for retslokale 205 i Retten i Glostrup.

En yngre mand, der ikke havde overværet det forudgående retsmøde, slog tilsyneladende hypnotisøren hårdt i hovedet og blev straks efter sigtet for vold af sagens anklager, David Haahr.

»Av for satan - han slog mig i hovedet,« lød det fra den chokerede hypnotisør, da BTs udsendte få sekunder efter mødte ham på gangen.

Her stod den angivelige gerningsmand også stadig og nidstirrede hypnotisøren, mens han sagde noget i retning af, at den tiltalte var et pædofilt svin, der ikke ville få en retfærdig straf i retssalen.

Tumulten havde også tilkaldt sagens anklager, der øjeblikkeligt fulgte efter gerningsmanden, da han begyndte at gå ned ad trappen fra retsbygningens første sal.

»Jeg sigter dig for vold, indtil vi får kigget overvågningsbillederne igennem, og jeg skal bede dig komme med, så jeg kan få dit navn og cpr-nummer,« lød det roligt fra anklageren, der fulgte efter den formodede voldsmand helt ned til rettens reception, hvor han trods indledende protester modvilligt opgav sine personlige oplysninger.

»Hvor er det dog latterligt, at det nu er mig, der skal sigtes. Pædofile svin. Bøsser,« lød det blandt andet fra den yngre mand, der tilsyneladende ikke har nogen tilknytning til sagen eller den ene almindelige tilhører, som følger domsmandssagen.

Den omfattende sag tog mod hypnotisøren tog for alvor fart, da BT i december 2016 omtalte, at hypnotisøren var anklaget for groft at have misbrugt en 16-årig piges 'behandlingsmæssige afhængighed' af ham til under hypnose at have forgrebet sig seksuelt på pigen i mindst otte tilfælde gennem et år. I seks tilfælde fik han udløsning i munden på den psykisk skrøbelige pige.

Efter BTs omtale af sagen med den 16-årige pige stod en lang række andre kvinder frem, der i de senere år også havde følt sig seksuelt krænket, når de tillidsfuldt havde lagt sig på briksen hos hypnotisøren. Selv om de ifølge anklageskriftet blev sexmisbrugt, skulle de alligevel betale hypnotisøren den normale tarif for en behandling: 1100 kr.

Da i alt seks kvindelige klienter var stået frem i BT og havde fortalt om hypnotisørens alternative form for behandling, valgte politiet at efterlyse kvinder, der følte sig udsat for overgreb fra hans side. Det har nu udmøntet sig i et alvorligt anklageskrift med samlet 17 tiltalepunkter for forbrydelser mod 10 kvinder, der på gerningstidspunkterne var i alderen 16-48 år.

Der ventes først dom i sagen sidst på ugen eller midt i næste uge.