En video med et seksuelt overgreb mod et barn har floreret på Facebook indtil nu.

Det oplyser Rigspolitiet på Twitter.

'Vi får i øjeblikket mange anmeldelser vedrørende en video på Facebook, som viser et overgreb mod et barn. Politiet kan oplyse, at videoen er fjernet, og efterforskningen er i gang.'

Videoen er fra 2016 og oprindeligt fra USA, lyder det i et opfølgende tweet, hvor Rigspolitiet ligeledes skriver, at gerningsmanden er anholdt i sin tid.

Inde i den danske Facebook-gruppe 'Be Yourself Girls', der huserer knap 54.000 medlemmer, var der tirsdag formiddag en bruger, der delte linket til videoen med det pædofile overgreb begået mod et lille barn.

Det gjorde vedkommende for at få de andre medlemmer til at gå ind og anmelde indholdet, men brugeren, der delte linket, skrev ikke, hvad der foregik i videoen.

Det betød, at flere kvinder uforvarende trykkede på linket og blev mødt af det værst tænkelige.

En af dem, der trykkede på linket, er 23-årige Melanie Hansen fra Kalundborg, der nu sidder tilbage fuldstændig grædefærdig.

23-årige Melanie Hansen er ødelagt efter at have trykket på Facebook-linket til videoen med det pædofile overgreb mod en lille pige.
23-årige Melanie Hansen er ødelagt efter at have trykket på Facebook-linket til videoen med det pædofile overgreb mod en lille pige.
Vis mere

»Jeg har så ondt af den lille pige. Jeg sidder med den største mavepuster, ingen appetit, og jeg føler virkelig, at jeg er ødelagt,« lyder det fra Melanie Hansen, inden hun fortsætter:

»Jeg er selv mor til tre små børn, så bare tanken om, hvordan den lille pige må have haft det... Hendes skræk og rædsler. Bare tanken om det gør, at jeg sidder og stortuder igen.«

En anden kvinde, der ligeledes er grædefærdig efter at have trykket på linket, er 28-årige Simone, der ikke vil have sit efternavn frem.

»Jeg er helt i chok. Det kører rundt i mit hoved. Måden, man så manden voldtage det lille barn på. Jeg har grædt og grædt. Jeg er selv mor til tre børn og er gravid med mit fjerde. Det her glemmer jeg aldrig,« lyder det fra den ulykkelige kvinde.

Hun forklarer, at hun aldrig ville have trykket på linket, hvis der stod, hvad videoen indeholdte:

»Jeg er virkelig rystet og helt ødelagt psykisk af det. Jeg ved ikke lige, hvor jeg skal placere det inde i mit hoved.«

Brugeren, der delte linket, skriver, at videoen havde ligget på Facebook i otte dage, og at vedkommede både havde kontaktet politiet og Facebook, uden der blev gjort noget. Derfor blev linket delt i Facebook-gruppen tirsdag, i håb om at det ville hjælpe, når flere anmeldte videoen.

Camilla Nordsted, der er fungerende kommunikationschef for Facebook i Norden, har sendt følgende i et mailsvar til B.T.:

'Det er både afskyeligt og trist, at den her form for gerninger foregår og ovenikøbet bliver delt offentligt på nettet. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har nul tolerance over for den slags indhold og fjerner det, så snart vi bliver opmærksom på det. Selvom vores systemer fjerner langt hovedparten af indhold som dette, så fanger de desværre ikke alt, og derfor sætter vi stor pris på, når brugerne anmelder indhold til os, så vi kan få ryddet op i det skadelige indhold, som systemerne ikke fanger. Videoen her blev lagt på Facebook den 8. juni og anmeldt første gang til os i dag, den 16. juni, hvorefter den blev taget ned med det samme. Det havde selvsagt været bedre, at vi selv havde fundet videoen, eller at den var blevet anmeldt til os tidligere.'