Mandag indleder Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) en undersøgelse af en episode, hvor politiet blandt andet bruge peberspray under anholdelsen af en 43-årig mand på Christianshavn.

Det skriver Politiklagemyndigheden i en pressemeddelelse, hvor man blandt andet kan læse, at man har modtaget en klage over politiets ageren under anholdelsen.

Nyheden kommer efter, at en video af episoden har floreret på internettet og været bragt i flere medier, herunder B.T.

»På nuværende tidspunkt har Politiklagemyndigheden ikke yderligere oplysninger til sagen,« skriver man i pressemeddelelsen.

Den forurettede er 43-årige Adam Dyrvig Tatt, som er chefredaktør på mediet Danwatch.

Adam Dyrvig Tatt fortæller, at han var på vej på cykel fra sit arbejde via Torvehallerne for at hente sine to børn på SFO'en ved Christianshavn Skole i København. 

Kort før, han når frem, bliver han blev passet op af en betjent, som vil give ham en bøde for at have benyttet sin telefon.

Ifølge Adam Dyrvig Tatt har han holdt telefonen i hånden, da han tager sin hånd op for at afslutte et arbejdsopkald med to prik med fingeren på sit headset i højre øre.

»Min oplevelse er, at da jeg spørger ham, så reagerer han med at tænke, at 'nu skal du fucking bare lukke røven',« fortalte Adam Dyrvig Tatt til B.T. lørdag morgen.

Opdateres …