Fredag er tre personer blevet skudt ved en frisørsalon i Rødovre. En person er afgået ved døden, og en person er i kritisk tilstand.

Det oplyser Vestegnens Politi.

Skyderiet fandt sted fredag middag i en frisørsalon på Islevbrovej i Rødovre. Her blev tre personer ramt af skud, hvoraf den ene er afgået ved døden, mens en anden person er i kritisk tilstand.

Derudover blev en 15-årig dreng også ramt af skud i hånden.

»Vi kan oplyse, at en 15-årig dreng i forbindelse med episoden på gerningsstedet har pådraget sig en skade på den ene hånd, blev kørt på hospital og er færdigbehandlet. De pårørende er underrettet. Drengen går på en nærliggende skole, og Rødovre Kommune har iværksat hjælpeforanstaltninger til elever og forældre. Vi efterforsker fortsat omstændighederne ved skudepisoden herunder drengens skade,« lød det fra Vestegnens Politi i den forbindelse.

Mediet Rødovre Lokal Nyt har været i kontakt med et vidne, som fortæller, at to maskerede mænd kom ind i frisørsalonen og skød mod ejeren og en mand, der også befandt sig på stedet.

Ejeren skulle ifølge vidnet være blevet ramt i maven, mens det andet offer er ramt i halsen. Det er uvist, hvem af de to, der er afgået ved døden.

Frisørsalonen ligger midt i et pænt og roligt villakvarter med mange børnefamilier.

En beboer i området fortæller til B.T., at frisørsalonen ofte er samlingspunkt for en større gruppe mennesker med indvandrebaggrund, men at der ikke tidligere har været skyderier eller uro i området.

Hassan, der er fast kunde i frisørsalonen, fortæller, at ejeren af salonen er en ung mand i midt af 20'erne.

»Han er familiefar og arbejdshest. Jeg kender ham som jeg kender min egen bror. Det er helt surrealistisk. Føj mand,« siger Hassan.

Han mener ikke, at frisøren har noget med bander eller kriminalitet at gøre, og derfor har han ikke været utryg ved at komme der flere gange om ugen.

»Det er dybt forfærdeligt. Jeg skulle have været klippet derinde i dag sammen med min søn, men jeg valgte i stedet at få vinterdæk på bilen,« siger Hassan.

Området omkring frisøren er spærret af, mens politiets teknikere arbejder med at sikre spor i frisørsalonen.

Derudover er en del af Islevbrovej spærret af, fordi politiet forsøger at finde frem til gerningsmændenes flugtvej.

Politiet har indsat hundepatruljer i området og en drone overflyver området som led i efterforskningen.

Meldingen om skyderiet kommer, dagen efter at en mand i tyverne blev skudt og dræbt på Nørrebro i København.

Politiet fremstillede fredag to mistænkte i den sag i et grundlovsforhør, hvor de begge blev sigtet for drab og drabsforsøg.

Den ene affyrede ifølge sigtelsen de dræbende skud med en pistol af mærket Glock, mens den anden kørte den bil, der blev brugt til at flygte fra stedet.

Ved skudepisoden på Nørrebro undløb en anden uidentificeret person fra stedet, som politiet også mener at duoen havde til hensigt at dræbe.

Politiet fortæller, at den dræbte på Nørrebro er kendt i bandesammenhæng. Det er uvist, om der er en forbindelse mellem dette drab og skyderiet i Rødovre.

De to skudepisoder sker under to døgn efter at politiet har ophævet visitationszoner i flere dele af København.