I denne uge holder politiet særligt øje med bilister uden sele eller med en mobil i hånden. (Arkivfoto)
I denne uge holder politiet særligt øje med bilister uden sele eller med en mobil i hånden. (Arkivfoto) Foto: Torkil Adsersen

I denne uge er politiet på særligt udkig efter bilister uden sele eller med en mobil i hånden. Politiet advarer om, at de gennemfører razzia over hele landet i uge 11.

Husk selen og drop mobilen bag rattet. Det er til hver en tid et godt råd til bilister, men i denne uge er der ekstra god grund til at følge det.

I hele denne uge holder politiet nemlig et ekstra vågent øje med, om bilister bruger sele eller taler i telefon under kørslen.

Det skriver politiet selv på Facebook.

Men ét er det ærgerlige i at inkassere en bøde for sin forglemmelse eller dumhed. Langt mere alvorligt er de konsekvenser, de to ting kan have for sikkerheden i trafikken.

Ifølge politiets opslag er risikoen for at blive dræbt i et uheld nemlig mindsket med hele 50 procent, hvis du bruger sele. Til gengæld er risikoen for at køre galt fire gange højere, hvis du har en telefon i hånden, mens du kører.

I det hele taget er uopmærksomhed medvirkende til omkring hvert tredje trafikdrab i Danmark, skriver politiet og opfordrer generelt bilisterne til at holde fokus på vejen og undgå dagdrømmeri, træthed, stress og betjening af mobiler, gps og andet.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.