Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han har tatoveret »LTF« på den ene side af halsen.

Og som kun 19-årig fik han otte års fængsel for med en hammer at have været med til at begå dødsvold mod en invalid mand.

Nu efterlyser Nordjyllands Politi den 35-årige Stefan Tahir Gaardboe Danielsen for medvirken til drabsforsøg i en ny sag fra Frederikshavn.

Her blev en 25-årig mand blev tidligere på måneden fundet livløs efter et voldsomt knivoverfald.

Tre personer sidder allerede varetægtsfængslet i sagen, og nu efterlyser politiet Stefan Tahir Gaardboe Danielsen som den fjerde mistænkte.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

»Han er i forvejen eftersøgt i vores systemer, og nu går vi så også ud med denne offentlige efterlysning i håb om, at andre kan give os et praj om, hvor han opholder sig,« forklarer politikommissær Peter Skovbak fra Efterforskningscenter Frederikshavn, Nordjyllands Politi.

Det voldsomme knivoverfald i Frederikshavn skete natten til 2. marts.

Forbipasserende fandt en 25-årig mand livløs på parkeringspladsen ved Abildgård Kirke. Desuden blødte han kraftigt efter knivstik nær lysken samt et slag i hovedet med et slagvåben.

Han er i dag uden for livsfare.

Siden knivoverfaldet har politiet foretaget tre anholdelser af tre mænd på 21, 24 og 25 år. Alle sidder varetægtsfængslet for medvirken til drabsforsøg.

To af anholdelserne blev foretaget 3. og 4. marts, mens den seneste skete 28. marts.

»Vi anser det som et opgør i et kriminelt miljø. De fire mistænkte har et kendskab til hinanden, og de har også et kendskab til forurettede,« siger Peter Skovbak, der ikke ønsker at komme nærmere ind på omstændighederne omkring knivoverfaldet.

Politiet oplyser, at efterlyste Stefan Tahir Gaardboe Danielsen er tilknyttet en adresse i Aalborg, men det er muligt, at han kan opholde sig andre steder, lyder det.

Den efterlyste Stefan Tahir Gaardboe Danielsen beskrives som:

  • 35 år
  • 183 cm høj
  • almindelig af bygning
  • lys hud og lyst, kort hår
  • har tatoveret bogstaverne LTF på halsen og har også tatoveringer på armene

Da han i 2006 som 19-årig blev idømt otte års fængsel for dødsvold året før, gik sagen helt til Højesteret.

Også her fandt dommerne ham skyldig i med en hammer at have været med til at mishandle en 54-årig, invalid mand i hans hjem i bebyggelsen Tingbakken i Vodskov.

Årsagen til den dødelige mishandling var en uenighed om hashsalg. En 23-årig mand fra Libanon blev i samme sag også idømt otte års fængsel og udvist for bestandigt, mens en tredje mand, der havde bestilt overfaldet, slap med halvandet års fængsel.

Politiet hører gerne fra dig, hvis du ved, hvor den efterlyste opholder sig. I så fald skal du ringe til Nordjyllands Politi på 114.

Andre læser også