Det er fortsat en gåde, hvem der torsdag sendte breve med et hvidt pulver til flere Jyske Bank-filialer.

Og ikke mindst: Hvorfor?

Sagen om det mystiske pulver, som torsdag dukkede op i afdelingerne i Holstebro og Kjellerup og blev fundet i posten på vej til filialerne i Aalborg og Frederikshavn, sætter dagen derpå sit præg på hverdagen i bankerne.

Som konsekvens af brevene har Jyske Bank nemlig valgt at låse dørene i alle sine banker fredag. Kunderne kan dog godt komme ind, hvis de ringer på.

Der blev ikke taget nogen chancer, der beredskabet fjernede det mystiske pulver, som fredag dukkede op hos Jyske Bank i Kolding.
Der blev ikke taget nogen chancer, der beredskabet fjernede det mystiske pulver, som fredag dukkede op hos Jyske Bank i Kolding. Foto: Presse-Fotos.dk
Vis mere

Det skriver TV Midt/Vest.

Det drejer sig om i alt næsten 100 banker landet over.

Fredag er to nye breve dukket op. Denne gang er det gået ud over afdelingerne i Kolding og Fredericia.

Samtidig med pulverbrevene fik hovedsædet i Silkeborg nemlig et trusselsbrev, og derfor tager bankens ledelse situationen yderst alvorligt:

Flere mystiske breve er dukket op i posten hos Jyske Banks filialer. Fredag var det Kolding og Fredericia, det gik ud over.
Flere mystiske breve er dukket op i posten hos Jyske Banks filialer. Fredag var det Kolding og Fredericia, det gik ud over. Foto: Presse-Fotos.dk
Vis mere

»Brevene fra torsdag viser, at trusler kan blive til virkelighed, forklarer direktøren,« siger direktør for kommunikation og marketing, Erik Qvirin Hansen, til tv-stationen.

Da brevene blev opdaget torsdag, blev alle kunderne i de berørte filialer bedt om at forlade bankerne, og de ansatte blev sendt hjem.

En ansat i Holstebro fik noget af pulveret på sig, men det stod hurtigt klart, at den pågældende ikke var kommet noget til.

Natten til fredag blev pulveret undersøgt på Statens Serum Institut. Heldigvis viste det sig, at det er ufarligt. Det er endnu ikke kommet frem, hvad pulveret var.

Erik Qvirin Hansen siger til TV Midt/Vest, at det ikke er første gang, banken har fået både trusler og pulverbreve.

Fredag dukkede der så to nye breve op. Denne gang var det afdelingerne i Kolding og Fredericia.

Der er blevet spærret af omkring bankerne, men der er ikke fare på færde, understreger vagthavende operationschef ved TrekantBrand Bo Gøgsig overfor JydskeVestkysten.

»Vi tager hånd om brevet og sørger for, at de bliver sikrede, og så bliver de overdraget til politiet efterfølgende og til efterforskningen,« siger operationschefen.