Har du oplysninger i sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Du kan kontakte os på 1929@bt.dk eller på vores Facebook-side.

Nordsjællands Politi bekræfter, at den 29-årige mand, der siden lørdag har været efterlyst for drabsforsøg i Birkerød, er blevet anholdt i København mandag aften kort før kl. 22.00.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse natten til tirsdag.

Han er sigtet for drabsforsøg i Birkerød lørdag den 17. februar og for et bankrøveri i går mandag i Ringsted.

Anholdelsen af den formodede gerningsmand blev gennemført i tæt samarbejde med politikredsene på Sjælland og med Rigspolitiet, lyder det videre. Anholdelsen forløb uden problemer.

Tirsdag vil der blive afholdt grundlovsforhør i retten i Lyngby.

Foto: Mathias Øgendahl
Vis mere

Hvor den anholdte blev pågrebet mandag aften fremgår ikke af meddelelsen.

Ifølge BTs oplysninger skete anholdelsen på Istedgade i København.

Ifølge BTs medarbejder på stedet var der et stort antal bevæbnede betjente til stede under anholdelsen. Den anholdte var iklædt hvid dragt og blev ført ud fra en adresse på Istegade og direkte ind i en bil.

Mandag var politiet massivt til stede over hele Sjælland, hvor man søgte efter den efterlyste, der er sigtet for at stå bag et økseovergreb lørdag aften i Birkerød i Nordsjælland.

Samme dag offentliggjorde politiet mandens identitet i forbindelse med, at han altså også menes at stå bag et bankrøveri mod Danske Bank på Torvet i Ringsted. Her truede gerningsmanden sig til kontanter med en kniv.

Foto: Mathias Øgendahl
Vis mere

Pressechef ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr fortalte mandag aften til BT, hvordan alle politikredse på Sjælland samarbejdede for at finde den formodede gerningsmand. I den forbindelse bevogtede man broer og færgeovergange fra Sjælland.

I Birkerød i Nordsjælland, hvor økseovergrebet lørdag fandt sted på en tankstation, blev et 19-årigt par - tilsyneladende helt umotiveret - overfaldet med økse.

Parret blev ramt i hovedet og på overkroppen. De blev bragt til Rigshospitalet, men blev søndag meldt uden for livsfare.

Søndagen igennem ledte politiet derfor intenst, særligt i Birkerød, men øksemanden lykkedes med at holde sig skjult.

Og mandag middag begik den efterlyste antageligt et røveri i Ringsted, hvorefter han flygtede i en stjålet Hyundai Getz.

Den anvendte flugtbil blev søndag aften klokken cirka 22.35 stjålet fra Frederikssundsvej, København NV, med bilnøglerne i tændingen, har politiet tidligere oplyst.

Danske Bank i Ringsted.
Danske Bank i Ringsted. Foto: Rene Lind
Vis mere