Den drabsdømte ubådskaptajn er ikke tilfreds med at afsone sin livstidsdom i Storstrøm Fængsel.

»Vi har søgt om en overflytning til Herstedvester gennem længere tid,« skriver Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark i en sms til B.T. uden dog at nævne hvor længe, hun har forsøgt at få sin klient flyttet.

Meldingen fra Betina Hald Engmark kommer i forbindelse med, at B.T. tidligere fredag kunne fortælle, at den 47-årige indsatte, der onsdag aften blev overfaldet i Storstrøm Fængsel, er Peter Madsen.

»Jeg har lige talt med min klient, og jeg kan bekræfte, at han blev overfaldet i går. Han har det efter omstændighederne ok,« skrev hun.

Mens Storstrøm Fængsel, hvor Peter Madsen har afsonet sin livstidsdom indtil nu, er et almindeligt, lukket fængsel - som B.T. tidligere har beskrevet et af Danmarks mest moderne - med plads til 250 fanger, er Herstedvester Fængsel en helt anden type fængsel. Den tidligere Anstalten ved Herstedvester er Kriminalforsorgens psykiatriske specialinstitution for fængsels- og forvaringsdømte. Her sidder nogle af Danmarks mest hårdkogte kriminelle.

Peter Madsen flyttes til Anstalten ved Herstedvester, når der er plads til ham, oplyste hans advokat, Betina Hald Engmark, forleden til B.T., efter at den drabsdømte blev overfaldet af en 18-årig.
Peter Madsen flyttes til Anstalten ved Herstedvester, når der er plads til ham, oplyste hans advokat, Betina Hald Engmark, forleden til B.T., efter at den drabsdømte blev overfaldet af en 18-årig. Foto: Maria Hedegaard
Vis mere

Mange af de 150 indsatte i Herstedvester lider af forstyrrelser i personlighed og adfærd og modtager derfor næsten alle psykiatrisk, psykologisk eller sexologisk behandling under afsoningen, der for de flestes vedkommende er ganske lang. De indsatte sidder typisk fængslet for nogle af de groveste forbrydelser såsom drab, grov vold, voldtægt eller anden sædelighedskriminalitet. 95 procent af de indsatte er mænd.

Blandt de mest berygtede tidligere indsatte i Herstedvester er Peter Lundin, der siden 2001 har afsonet sin livstidsdom for tredobbelt drab på sin samlever og hendes to børn samt den ligeledes livstidsdømte Elisabeth Wæver, der sad 11 år i Herstedvester for mordet på en kvinde og to børn samt for at sætte ild på kvindens hus på Bornholm. Resten af straffen afsonede hun i et andet fængsel - og er i dag på fri fod.