Øjenvidner til den skandalekoncert med hitmageren Gilli, som endte med masseslagsmål fredag, beretter om en ond stemning fra første sekund.

Fredag gjorde hiphop-gruppen Molotov Movement deres første stop på deres længe ventede turne på Musikhuset Posten i Odense, men det, der skulle have været et brag af en koncert på det fynske spillested, endte i stedet med et masseslagsmål og to anholdte.

Bag navnet Molotov Movement - eller slet og ret: Molo - gemmer sig fire danske rappere, der er kendte navne på den danske hiphopscene som soloartister. MellemFingaMuzik, der udgøres rapperne Stepz og Branco samt Benny Jamz og Gilli, der må betegnes som det største navn i gruppen med hits som 'C'est la vie', 'Tidligt op' og sommerhittet 'Rica' på CV'et.

Mange af deres fans havde glædet sig til at opleve den nye konstellation fredag aften, men allerede kort inde i koncerten var der optræk til ballade. Det fortæller et øjenvidne.

»Der er allerede en dårlig stemning, da koncerten går i gang. Folk er meget fulde, og nogen står og råber og skriger af bandet foran scenen. På et tidspunkt ser jeg, at en fra publikum hopper op på scenen for at få fat i rapperen Stepz, men en vagt trækker ham ned. Jeg kan høre, at Gilli siger, at man skal tage det med ro,« fortæller øjenvidnet.

Senere gik flere fra hiphop-gruppen selv ned og blandede sig med publikum. I en video, der florerer på Facebook, kan man se, at rapperen Gilli står nede ved publikum. I baggrunden kan man se andre fra gruppen. Der bliver råbt og skubbet, kameraet rystes, og pludselig flyver en person ind i billedet og langer ud efter en blandt publikum.

»Gilli kommer ned og står længe og snakker med nogle blandt os. Folk råber og skriger, og jeg begynder at filme. Så kommer pludselig en af Gillis venner og slår ud efter en. Jeg ved ikke, hvad der sker med ham. Men det ødelagde fuldstændig koncerten,« fortæller øjenvidnet A.

BT har været i kontakt med flere, som var med til koncerten, og som bekræfter øjenvidnets udlægning. Heriblandt et andet øjenvidne, som beretter om, at folk var 'vilde af alkohol' inden koncerten, og at der var optræk til uro allerede ved koncertens begyndelsen.

Spillestedets leder Morten Østlund så selv situationen eskalere, og ifølge ham var det ikke en fra selve Molotov Movement, men derimod en fra 'crew'et', som slog først.

Da politiet kort efter kom ud til spillestedet, var der 'mildt sagt uorden'. Mellem 20 og 30 personer var mere eller mindre involveret i et slagsmål, som med vagternes hjælp blev opløst. Men ude på gaden blev stemningen atter dårlig ifølge øjenvidnet.

»Vi tror, at Gilli kommer ud og får taget billeder, men så ser vi pludselig, at han og de andre fra bandet kører væk i en bil. Der bliver dyttet helt vildt, og nogen sparker ud efter deres bil. Folk er vildt vrede. Der er politi og hunde overalt, og der er totalt kaos,« fortæller øjenvidnet A.

Politiet bekræfter over for BT, at optøjerne fortsatte uden for spillestedet, hvor politiet først anholdt en person og siden endnu en, da vedkommende sprang på den først anholdte. En 15-årig og en 18-årig, som begge sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Det har ikke været muligt at få oplyst fra Fyns Politi søndag, om der er indgivet anmeldelse eller rejst sigtelse for vold efter episoden på Musikhuset Posten, da sagen er overdraget til en anden afdeling for videre efterforskning.

Næste stop på Molotov Movements turne er Train i Aarhus, Skråen i Aalborg og Amagerbio i København.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra holdet bag Molotov Movement, Gilli og MellemFingaMuzik.