Tom Hagen, der er anklaget for mord, siges at have mødt den it-kyndige 'kryptomand' kort før Anne-Elisabeth Hagens forsvinden.

Det skriver TV 2 Nyheter.

B.T. har tidligere fortalt historien om Tom Hagen, der 28. april 2020 blev anholdt af politiet og sigtet for at have dræbt Anne-Elisabeth Hagen – hans kone gennem 49 år.

Anholdelsen skete, halvandet år efter at den dengang 68-årige kvinde forsvandt sporløst fra ægteparrets hjem på Sloraveien i Lørenskog øst for Oslo.

Og nu er der nyt i sagen. For både Hagen og kryptomanden, en mand i 30erne, der bor i Østlandet, har tidligere sagt, at de ikke havde mødtes i flere måneder før Anne-Elisabeths forsvinden.

Dog mener politiet, at det nu kan dokumentere, at de har mødtes flere gange på tidspunkter omkring Anne-Elisabeths forsvinden. Det fortæller anonyme kilder TV 2 Nyheter.

Tom Hagen, der 28. april 2020 blev anholdt af politiet og sigtet for at have dræbt Anne-Elisabeth Hagen.
Tom Hagen, der 28. april 2020 blev anholdt af politiet og sigtet for at have dræbt Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanp
Vis mere

Ifølge efterforskningsledelsen har Hagen og manden i 30erne haft regelmæssige møder fra sommeren 2017 til efteråret 2018. Politiet mener, at det drejer sig om et sted mellem 12 og 15 møder i alt.

Den såkaldte kryptomand, som ellers hele tiden har benægtet at have noget med sagen at gøre, er derfor anklaget for medvirken til frihedsberøvelse.

Ifølge Dagbladets oplysninger tog 'kryptomanden' kontakt til Tom Hagens selskab Tom Hagen Eiendom AS for at foreslå en forretningsidé.

En forretningsidé, der handlede om at udvinde bitcoins, og som 'kryptomanden' ønskede, at Tom Hagen skulle finansiere.

Tom Hagen skulle angiveligt have afvist 'kryptomanden', der dog ikke accepterede afvisningen og derfor efterfølgende dukkede uanmeldt op hos Tom Hagen gentagne gange.

Der har derfor været flere hypoteser i sagen.

I første omgang formodede politiet, at Anne-Elisabeth var blevet bortført, idet familien modtog et krav om løsesum på ni millioner euro i kryptovaluta.

Siden har politiet dog ændret hypotese og mener, at hun er blevet dræbt – og at Tom Hagen og den mystiske 'kryptomand' har samarbejdet om drabet.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt 31. oktober 2018 sporløst fra hjemmet i Lørenskog.
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt 31. oktober 2018 sporløst fra hjemmet i Lørenskog. Foto: Vidar Ruud
Vis mere