Efterforskningen i sagen, hvor to mænd er sigtet for drab og brand i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev på Sjælland, tegner et skræmmende billede.

Undervejs er der nemlig opstået en mistanke om, at de sigtede ligeledes står bag andre kriminelle forhold – heriblandt et hjemmerøveri i Skibby.

Der er derfor blevet rejst yderligere sigtelser mod de to mænd på henholdsvis 34 og 42 år, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

»Vores efterforskning tegner et meget bekymrende billede af de to anholdte, som vi mistænker for at være indblandet i flere andre alvorlige og grove forbrydelser ud over de to drab og hjemmerøveriet i Skibby,« fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Kim Kliver ønsker imidlertid ikke at oplyse, om der med 'alvorlige og grove forbrydelser' er tale om flere drab.

»Det vil jeg på nuværende tidspunkt ikke komme ind på. Det er derfor, vi har formuleret det sådan,« siger han til B.T.

Så du kan ikke sige noget om, hvad slags forbrydelser der er tale om?

»Jeg har tidligere været ude og sige, at vi er opmærksomme på, hvad der er begået af grove forbrydelser, og når vi udvider sigtelsen med et groft hjemmerøveri, så er det inden for den kategori, vi primært interesserer os – altså for grovere forbrydelser mod folk.«

De to mænd fra Korsør og Sneslev har siddet varetægtsfængslet siden juni, hvor de blev anholdt i forbindelse med drabene på to ældre mænd.

Den ene sag omhandler 68-årige Kiehn Andersen. Han blev 20. april dræbt i sit hjem i Ruds Vedby.

Han blev stukket mellem 15 og 20 gange i maven, og herefter blev hans lig bragt til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse og dumpet i en sø.

Den anden sag, der er central for mistanken mod de to mænd, drejer sig om 80-årige Poul Frank Jørgensen.

Han blev 16. juni fundet dræbt i sit hjem i Vemmelev. Også han var blevet udsat for flere knivstik.

Efter begge drab blev ofrenes huse sat i brand.

Politiet er som tidligere nævnt fortsat i gang med efterforskningen og holder derfor kortene meget tæt ind til kroppen.

»Vi fortsætter med en dybdegående efterforskning mod de to mænd, indtil alle sten i sagen er blevet vendt,« fortæller Kim Kliver.