Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En betjent fra Østjyllands Politi havde en travl mandag aften, hvor fire køretøjer blev beslaglagt – det ottende køretøj siden 31. marts.

Alle køretøjer er blevet beslaglagt for vanvidskørsel.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mandag aften satte den førnævnte betjent sig for at foretage fartmålinger på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor fartgrænsen er 50 km/t.

Her fik en motorcyklist målt sin hastighed på 112 km/t, hvilket er en overskridelse af farten på mere end 100 procent. Konsekvensen? Prompte inddragelse af køretøjet og kørekortet.

Men aftenen var ikke over for betjenten.

Halvanden time senere valgte to bilister at køre om kap på samme strækning. Den langsomste bil, om du vil, blev målt til 101 km/t.

To unge mænd på 19 og 22 år fik inddraget kørekortet og beslaglagt deres biler.

På vejen hjem mod politigården i Randers måtte betjenten dog igen foretage en hastighedsmåling. Betjenten blev overhalet på motorvejen af en 18-årige kvinde, der kørte 206 km/t.

Konsekvensen var den samme de tre øvrige bilister mandag aften.

Med den 18-årige køretøj er Østjyllands Politi nu oppe på otte køretøjer, som siden 31. marts er blevet beslaglagt. Det har været blandinger af høj fart og hensynsløs kørsel, der har bragt andres liv og førlighed i fare.

»Der er tydeligvis nogen derude, der endnu ikke har forstået budskabet. Det har altså en konsekvens at køre både stærkt og hensynsløst, men det værste er, at man sætter andres liv i fare,« siger politikommissær Amrik Chadha i pressemeddelelse.

Siden de nye regler om inddragelse af køretøjer blev indført, havde politiet pr. 28. april inddraget 53 køretøjer.

28 af disse var relateret til vanvidskørsel.