Tidligere hed pensionistmorderen James Schmidt. Siden ændrede han navn til Cornelius Bach, men navneskiftet beskyttede ham ikke for at få en røvfuld i fængslet.

Idag begynder sagen, hvor fire indsatte i Storstrøms Fængsel er tiltalt for at have overfaldet den dømte seriemorder tidligere i år. De fire nægter sig skyldige.

Overfaldet skete 26. marts på fængselsafdelingen C4 omkring klokken 18.20, hvor den nu 31-årige pensionistmorder blev opsøgt på sin celle. Noget tyder på, at andre på samme afdeling i fængslet indledningsvis ikke vidste, hvem der gemte sig bag det ellers anonyme navn.

Anklageskriftet i sagen beskriver et scenarie, hvor den ene af de tiltalte indledningsvis indtog en truende positur med et krus i den ene hånd.

Den nu 31-årige Cornelius Bach, der tidligere hed James Schmidt, blev i 2021 idømt livstid for drab på tre pensionister. Han har tidligere også heddet Lual Yai Fayin Lual.
Den nu 31-årige Cornelius Bach, der tidligere hed James Schmidt, blev i 2021 idømt livstid for drab på tre pensionister. Han har tidligere også heddet Lual Yai Fayin Lual.
Vis mere

»Vi smadrer dig, og slår dig ihjel,« sagde han ifølge anklageskriftet.

»Vi ved, hvem du er, vi har set programmet, og hvis ikke du fortæller os sandheden, så slår vi dig ihjel,« lød det endvidere ifølge anklageskriftet.

Programmet, der blev henvist til, kan ifølge B.T.s oplysninger være en udsendelse, der blev sendt i fjernsynet om den triste sag, der kostede de tre seniorer livet.

Ifølge anklageskriftet forsøgte den 31-årige at aktivere nødhjælpsanlægget, men blev skubbet væk.

Efterfølgende blev han stukket med en smørekniv i ryggen, ligesom han blev slået og sparket. Ved overfaldet pådrog han sig mindre skrammer samt et sår, der skulle sys.

En af de tiltalte, den 34-årige, er også tiltalt for ved en anden lejlighed at have stukket en fængselsbetjent en lussing.

Der er afsat to dage til sagen.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.'s krimipodcast 'På Fersk Gerning'.