Det gik voldsomt for sig, da den dømte seriemorder, James Schmidt, blev overfaldet i fængslet 26. marts i år.

Der er nu rejst tiltale imod fire andre indsatte, der ifølge anklageskriftet stod bag overfaldet. De fire er henholdsvis 20, 20 og 34 og 35 år. De nægter sig skyldige.

James Schmidt hed tidligere Lual Yai Fayin Lual. Efter livstidsdommen har han så igen skiftet navn. Muligvis for at skjule fortidens synder, siger en kilde med indsigt i sagen.

Men tilsyneladende fandt de medindsatte ud af, hvem han i virkeligheden var, og derfor opsøgte man ham i hans celle, lyder det i anklageskriftet.

Overfaldet udspandt sig ved 18.20-tiden den pågældende dag i Storstrøms Fængsel på afdeling C4.

Indledningsvis indtog den ene af de fire en truende positur med et krus i den ene hånd, mens han sagde; 'vi smadrer dig, og slår dig ihjel,' lyder det i anklageskriftet.

Derefter lød det; 'vi ved, hvem du er, vi har set programmet, og hvis ikke du fortæller os sandheden, så slår vi dig ihjel.'

Seriemorderen forsøgte her at tilkalde hjælp på nødhjælpsanlægget, men blev skubbet væk.

Efterfølgende blev han stukket med en smørekniv i ryggen, ligesom han blev slået og sparket. Ved overfaldet pådrog han sig mindre skrammer samt et sår, der skulle sys.

En af de tiltalte, den 34-årige, er også tiltalt for ved en anden lejlighed at have stukket en fængselsbetjent en lussing.

Lyt til B.T.s dybdegående podcast om kriminalitet og blå blink her: