Lyt til artiklen

Tre personer er blevet sigtet for besiddelse af narko, efter at Københavns Politi natten til lørdag slog til mod natklubben Museo Club i det indre København.

Natklubben er blandt andre ejet af musikproducer og tidligere dommer i X-Factor Remee.

»På baggrund af mistanke om organiseret salg af narkotika slog Københavns Politi i nat til mod en større natklub i Indre By. Ved ransagningen blev der fundet forskellige former for narkotika, og tre personer er blevet sigtet for besiddelse af stoffer,« oplyser Københavns Politi lørdag formiddag i en pressemeddelelse.

Var du til stede på Museo Club i nat ved politiets aktion, vil B.T. meget gerne i kontakt med dig. Du kan kontakte B.T.s journalist på biaa@bt.dk.

Ved den målrettede aktion, der varede et par timer, rykkede både betjente og narkohunde ind på natklubben i Lille Kongensgade 16, efter at Københavns Politi på forhånd havde indhentet en dommerkendelse.

Baggrunden for aktionen var en mistanke om, at der på stedet foregår organiseret og systematisk salg af narkotika til stedets gæster.

Ved ransagningen blev både gæster og flere ansatte visiteret blandt andet ved brug af narkohunde, og politiet har efterfølgende beslaglagt forskellige stoffer, herunder primært kokain.

Et større antal gæster blev desuden fundet i besiddelse af såkaldte snifferør, der typisk bruges til at sniffe kokain med.

»Vi har modtaget oplysninger om, at der på stedet bliver handlet systematisk med narkotika, og derfor slog vi til i nat. Vi har gjort nogle fund, der bestyrker vores opfattelse, og vi skal nu arbejde videre med sagen,« siger vicepolitiinspektør Simon Hansen, leder af Operativ Specialafdeling fra Københavns Politi.

»I den slags situationer bliver vi nødt til at tage narkohundene med, da det jo er et stort sted med mange mennesker, hvor hundene er gode til at få færd. Tre gæster blev fundet i besiddelse af kokain, og så har vi desuden fundet en mængde inde på stedet. Hvor meget det handler om, har jeg foreløbig ingen kommentarer til,« tilføjer vicepolitiinspektøren over for B.T.

Udover kokain blev der også fundet en smule hash ved politiets aktion.

»Vi står ikke med nogen anholdte efter aktionen. Indtil videre står vi med tre sigtede for besiddelse af kokain til eget brug, og det er deres sager, som vi i første omgang sørger for at få skrevet,« siger Simon Hansen.

»Derudover har vi indsamlet forskellige oplysninger, haft nogle observationer og fundet nogle stoffer andre steder end hos de tre gæster. Det gør samlet, at vi fortsat har en formodning om, at der kan være sket organiseret salg på stedet. Det skal vi nu danne os et overblik over i forhold til, hvad vi nu har at arbejde videre med,« tilføjer vicepolitiinspektøren.

Som led i Trygt Nattelivsindsatsen er Københavns Politi fast til stede i det københavnske natteliv og fører løbende tilsyn med natklubber og værtshuse.

»Langt de fleste har heldigvis en fest, der ikke involverer stoffer, men vi møder desværre ofte unge, der er påvirkede. Derfor har vi også en bred og løbende indsats, og hører vi om organiseret salg til gæster, er det en alvorlig sag, og derfor har vi foretaget nattens ransagning,« tilføjer Simon Hansen.

Natklubben Museo Club har eksisteret siden efteråret 2021.

Du kan læse Remees reaktion på nattens narkoaktion her.