Øverst i artiklen kan du se det seneste pressemøde fra Københavns Politi i sagen.

Torsdag meldte Københavns Politi ud, at dykkere har fundet en sav på den rute, Peter Madsen tog med sin ubåd 11. august, hvor den svenske journalist Kim Wall forsvandt. Nu fortæller drabschef hos Københavns Politi, hvordan teknikere arbejder på at knytte saven til Peter Madsen og ligeledes om den kan knyttes til Kim Walls død.

»Vi er selvfølgelig i gang med at tjekke saven for DNA og fingeraftryk, for at finde ud af, om den kan knyttes til ubådssagen. Men det er ikke noget, der haster for os. Vi tager os god tid,« siger drabschef Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Politiet har gennem et længere stykke tid ledt efter en sav i forbindelse med ubådssagen. Den sav kom Peter Madsen selv ind på i forbindelse med et tidligere retsmøde i sagen.

Det beskrev BTs udsendte reporter i en liveblog fra retten:

'Anklageren vil nu vide, om Peter Madsen har en sav i ubåden. Det bekræfter han. En sav med et orange håndtag. Anklageren siger, den ikke er blevet fundet efterfølgende. Heller ikke da Peter Madsens hjem blev ransaget. Forsvareren er uenig, og Peter Madsen fortæller, at man har fundet saven. Anklageren er ikke enig i, at det er den samme sav.'

Hvordan det skrider frem med teknikernes arbejde med saven, vil Jens Møller Jensen ikke komme yderligere ind på, men han medgiver, at det faktum, at den fundne sav potentielt har ligget i vandet i et længere stykke tid, besværliggør politiets arbejde:

»Det er klart, at det er sværere at finde DNA og fingeraftryk, når den har ligget i vandet, men ellers ønsker jeg ikke bidrage til spekulationer,« siger Jens Møller Jensen.

Hvordan politiets teknikere kan finde frem til, om saven har tilknytning til sagen, kan du læse mere om her.

Saven kan være et vigtigt led i efterforskningen af Kim Walls død, da den svenske journalists lig efterfølgende blev parteret.

Dykkere har fundet Kim Walls torso, hoved og ben. Man leder fortsat efter hendes arme. Københavns Politi ønsker dog ikke at oplyse, hvor og hvornår man har dykkere i vandet.

Den svenske journalist Kim Wall forsvandt 11. august i år, efter hun havde været ude og sejle i ubåd med den danske opfinder Peter Madsen.

Efterfølgende forklarede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af. Den forklaring ændrede han dog senere til, at Kim Wall var død, da hun fik en ubådsluge i hovedet.

Siden har dansk politi fundet Kim Walls torso og senest Kim Walls hoved og ben. Hovedet viste ikke tegn på skade, som man kunne forvente, hvis hun var blevet dræbt af en luge, som Peter Madsen har forklaret.

Københavns Politi har sigtet Peter Madsen for drabet på Kim Wall. Den danske opfinder, der sidder varetægtsfængslet, nægter sig dog skyldig.