En medarbejder i Københavns Lufthavn i Kastrup blev onsdag aften ramt af et lyn.

Flere ambulancer og patruljer måtte sent onsdag aften haste til lufthavnen, da en medarbejder var blevet ramt af lynet.

Både Københavns Lufthavn samt Michael Andersen, vagtchef hos Københavns Politi, bekæftede onsdag aften hændelsen over for B.T.

Vagtchefen kunne på daværende tidspunkt ikke fortælle yderligere, end at den pågældende, en 58-årig mand, var blevet kørt til Rigshospitalet for at blive behandlet.

Københavns Lufthavn Kastrup. ARKIVFOTO.
Københavns Lufthavn Kastrup. ARKIVFOTO. Foto: David Leth Williams
Vis mere

Klokken 3 natten til torsdag oplyser han dog til Ritzau, at medarbejderen fortsat er indlagt, men at han er uden for livsfare.

»Meldingen fra hospitalet er, at han på nuværende tidspunkt umiddelbart er uden for livsfare,« siger Michael Andersen.

Den 58-årige er ansat i et selskab i lufthavnen. Det er uvist hvilket.

TV2 Østjylland kunne onsdag berette, at lufthavnsmedarbejderen muligvis ikke var den eneste, som blev ramt af et lyn i det voldsomme vejr. Mediet havde talt med Østjyllands Politi, der havde modtaget en anmeldelse om en 47-årig mand, der faldt om midt på gaden.

»Det er en mand, der er ude at gå en tur i Skejby i Aarhus Nord. Det, vi ved, er, at han falder om, mens det virkelig lyner og brager,« fortalte vagtchef Michael Ørum til TV2 Østjylland onsdag aften.

B.T. har torsdag morgen været i kontakt med Østjyllands Politi, der afkræfter mistanken om, at den 47-årige blev ramt af et lyn.

»Manden faldt, da han var ude at gå, og blev kørt på hospitalet, hvor de kunne se, at han ikke var blevet ramt af lynet, og det er også det, som manden selv fortæller dem,« siger vagtchefen og fortæller, at han ikke ved, hvorfor manden faldt.

Store dele af Danmark er onsdag aften ramt af et voldsomt uvejr. Allerede klokken 22 var der registreret mere end 1.000 lynnedslag. To steder i hovedstadsområdet er der registreret skybrud, mens der i det midtjyske er udbrudt flere brande på grund af lynnedslag.