25-årige Abdesamad Ejjoud bliver udpeget som lederen af den terrorcelle på 18 personer, der ifølge de marokkanske myndigheder står bag drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

De to kvinder havde slået lejr ved bjerget Toubkal i det sydlige Marokko, da de blev dræbt på brutal vis.

Siden er 18 personer blevet anholdt i forbindelse med drabene. De seneste fem blev anholdt juleaften.

Efterforskningslederen i Le Bureau central d’investigation judiciaire (BCIJ), Abdelhak Khiam, beskriver ifølge AFP den 25-årige Abdessamad Ejjoud som »gruppens emir«.

Her ses Rachid Afatti (v), Ouziad Younes (midten), og Ejjoud Abdessamad (h), der er mistænkt i sagen om det bestialske dobbeltdrab
Her ses Rachid Afatti (v), Ouziad Younes (midten), og Ejjoud Abdessamad (h), der er mistænkt i sagen om det bestialske dobbeltdrab Foto: -
Vis mere

Abdessamad Ejjoud er gadesælger med bopæl i landsbyen Harbil i udkanten af Marrakesh. Han blev anholdt sammen med to andre personer i en bus torsdag.

Med sig i bussen havde de et større arsenal af knive og macheter.

Abdessamad Ejjoud har ifølge BCIJ dannet en terrorcelle på 18 medlemmer.

En uge før drabene medvirkede han efter alt at dømme i en video, hvor fire mistænkte personer sværger troskab til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Ud over Abdessamad Ejjoud er de hovedmistænkte den 33-årige rørlægger Abderrahim Khayali, den 27-årige snedker Younes Ouaziyad og den 33-årige gadesælger Rachid Afatti.

Den marokkanske efterretningschef mener, at Younes Ouaziyad og Abderrahim Khayali befandt sig sammen med Abdessamad Ejjoud, da drabene på de to skandinaviske kvinder blev begået.

 
 

Andre læser også